- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
san2000
tag
Magam és
nevében.
Szeretném átadni mindenkinek virtuális ajándékunkat.
Békés boldog karácsonyt mindenkinek.
-
Locsi
senior tag
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Feltelepítettem az XBMC médialejátszót és a kép fehéren vibrál.( Blu Ray rip 5-22 GB )Már próbáltam beállítani de nem sikerült.Ha valaki tud segíteni a beállításban akkor annak nagyon örülnék.
Videó a híbáróll -
Diego2002
tag
Én megpróbálnék egy export-importot!
Exportnál én egy fájlba szoktam készíttetni az exportot, de a cél helyre rakja minden filmhez, színészhez, stb-hez tartozó képet is (jpg, tbn).
Ha openelec-es xbmc elindult, ssh-val csatlakozni kell hozzá, és simán át kell másolni windows-ról az exportált könyvtáradat linuxra.
Aztán mehet az import.
Nálam kicsit más a helyzet, mert nálam egy win-es szerver van, amin mysql fut, és ott van minden adat, de a Te helyzeted még egyszerűbb...
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Még csak ismerkedem az xbmc-vel!
Az xbmc 12.0 beta3 -at tettem föl W7 alá. Egyszerű pc hangdobozok vannak rajta, win alól szól, de az xbmc néma! Miért nem ad ki hangot? A hangkártya alaplapi ASRock E350M1. Kerestem a beállítások között, hátha lehet állítani, hogy melyik kimeneten szólaljon meg, de nem találtam. Valami okosságot tudtok mondani? -
san2000
tag
Szép napot mindenkinek!
Már lassan öt éve használom az xmc-t és mondhatom ,hogy jól ismerem.
Eddig kizárólag Windows alatt használtam.
Több ezer órát töltöttem az adatbázisom létrehozásával szépítésével.
Most valahogy így nézz ki nálam...Szóval sokat dolgoztam vele rengeteg magyar bélyegképet rajzoltam és szeretném ha HTPC is így nézne ki.
Windows alatt az adatbázis jelenleg a C.\ Documents and Settings\névem\Application Data\XMC alatt található.
A HTPC-n majd OpenELEC szeretnék használni.
Van-e arra lehetőség ,hogy az elkészült win-es adatbázis átrakni linux alá így egy az egybe?
Egyszerűen lehet "csupán" átmásolni mondjuk hálózaton keresztül?Köszönöm a válaszokat.
-
PapaMaci
őstag
Sziasztok!
Sajna nem tudom telepíteni a youtube add-on-t. Kiválaszom, rányomok a telepítésre, majd nem történik semmi. Valaki le tudná írni, mi a menete a telepítésnek?
Üdv -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, Ti tapasztaltátok-e már XBMC esetében, hogy a Youtube plugin nem akarja lejátszani a videókat. Konkrétan csak kiírja, hogy Program hiba: plugin.video.youtube, illetve több próbálkozás után arra hivatkozik, hogy nézzem meg a log fájlt.
Próbáltam a plugint eltávolítani, megmaradó konfig fájlt törölni, újratenni, de ugyan ezt folytatja.
A log fájl itt elérhető. A hibákra utalások a közepe, vége felé vannak.
Köszönöm szépen!
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki az XBMC Subtitles kiegészítőt? (Automatikusan keres és tölt le feliratot a filmekhez).
Eddig jól működöt nálam, most viszont valami miatt nem megy (supersubtitles és opensubtitles oldalakról szoktam kerestetni vele).
Másnál működik?
-
mikado
tag
válasz
zimi1991 #172 üzenetére
Angol megy?
Nézz szét itt -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni
Feltettem az xbmcbuntu nevü média lejátszó programot azzal a számdékkal, hogy vele letudok a HDD im tartalmát játszani.
A gondom az hogy az NTFS fájl rendszert nem tudja kezelni.
Régebben az ubuntu alatt is tudom volt ien problémám és azt hiszem valamilyen parancssorral fel tudtam vele ismertetni az NTFS fájl rendszert.
Ebben szeretném segítségeteket kérni hogy miként valósítható ez meg ennél a rendszernél?
Ha kérhetné szájbarágósan lépésről lépésre hogy biztosan megértsem.
A segítségeteket előre is köszönöm. -
cimp
senior tag
Emberek! Nem tudja valaki, hogy windows alatt mi a szart kellbeállítani ahhoz, h hálózatról való lejátszásnál az xbmc ne álljom meg félpercenként bufferelni?!!
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Van egy usb-s LCD-m (lcd2usb, usb smartie). Ezt rá lehet valahogy izgatni, XBMC-re? Vagy csak a smartie-n keresztül lehet meghajtani az XBNC-s pluginnal? Amit az XBMC LCD funkcióról találtam az nem akar működni. -
doriath
tag
Szia én a zenéket nem scraperezem (a legszopósabb az összes közül), hanem:
hagyom fájl szinten, mappákban albumonként, persze ha több cd-s, akkor almappákban ofc, itt elhelyezek mappánként egy fanart.jpg, és egy folder.jpg, cdart.png ennyi.
Ha Aion-t használsz, akkor tabbal ki fullscrenre, és ott forog a cd, és tracklist, stb, lyrics-hez pedig CU lyrics addon.Jó oldalak:
http://www.htbackdrops.com/
http://www.freecovers.net/
http://www.albumartexchange.com/
http://www.customht.org/
http://fanart.tv <---- Ezt ajánlom -
doriath
tag
Annyi hogy a scraper az sorozatok típus legyen, és beteszi automatikusan. Az elnevezésekkel nézz szét a wikin.
Sorozatoknál én a tvdb.com-ot használom, érdemes elhelyezni egy tvshow.nfo fájl a sorozat mappájában, amiben elhelyezed a sorozatra mutató linket.
Pl.:http://thetvdb.com/?tab=series&id=84574&lid=7
7-es az angol szöveg kód
19-es a magyar, feltéve ha van magyar.Elnevezések fájlonként, tartalmaznia kell.
S01E01
S01E02
S02E01
stb.Ha pl dvd.iso-ban van meg a sorozat és van rajta pl 10 rész, akkor így nevezd el
S01E01E02E03E04E05E06E07E08E09E10.iso
Természetesen vagy a tvshow.nfo-t melléteszed, vagy úgy nevezed el a fájt, hogy név szerint megtalálja - mondjuk én ebben nem bízom.További infók itt: http://www.fullcovers.eu/misc.php?action=help&hid=1
XBMC menüt ajánlom.
Ha van még kérés írj.
-
Kowa
tag
egy sorozatot pl. hogy tudok hozzáadni a "sorozatok" mappához?
Hogy ugyanugy látszódjon mint mondjuk a filmek és hogy görgetni is lehessen öket? tv shows
ra gondolok -
tendetiti
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok XBMC terén (este raktam fel - 11.0 EDEN). A kérdésem az lenne, hogy Win 7 alatt mit kell csináljak, hogy lássa a médiafáljaimat? A pl. filmet tartalmazó mappát látja, de magát a filmet nem. -
doriath
tag
Ok, köszi
-
doriath
tag
Srácok, hogy lehet beállítani, hogy pl egy sorozatnál végig játssza a részeket. Most úgy van hogy a sorozatból lemegy egy rész, aztán visszugrik a menübe és lehet indítani a kövit.
-
mikado
tag
válasz
#68216320 #151 üzenetére
ha nincs, létre kell hozni... olvasgass itt
-
törölt tag
Ránézek, de úgy emlékszem régebben ott akadtam el vele, hogy nem tudtam melyik gomb a távszabályzón milyen billentyű kombinációnak felel meg. Ezt lehet valahogy kilesni linuxon, mint ahogy a showkey mutatja win-en?
A két kijelzős dologra nincs valami megoldásod? Jó lenne XBMC-ben váltani, hogy melyik kimenetre mehet a kép.
-
törölt tag
Használ valaki XBMCBuntu-t? Feltelepítettem, de most két dolgozt szeretnék megoldani, ami egyelőre nem igazán jön össze.
1. Nem tetszik a távirányító gombkiosztása alapból. Szeretnék pár funkciót más gombokhoz rendelni. Van erre lehetőség?
2. ION-os gépen van HDMI, VGA, DVI port. Szeretnék kiterjesztett módban HDMI-t és VGA-t használni és úgy váltani a TV és Projektor között, hogy képernyőt váltok. Most mindenhova tükör módban megy a kép.
3. Egy NTFS partíción vannak a filmek. Ezt a partíciót kellene automatikusan mountolni.
-
doriath
tag
Annyi, hogy nem médiatárba vettem föl, hanem csak simán fájl szinten, betettem a folder.jpg és fanart.jpg-ket. Nekem Aeon Nox felületem van.
A miédiatár nem tud csak a tag-ekből olvasni ez pedig 5.1-es wav-ok esetében számomra esélytelen volt, de műxik faszán. A médiatárat alapból nem használom zenék esetében. -
ethrnz77
csendes tag
Sziasztok,
Új vagyok HTPC témában... Egy Asrock CoreHT gépen Windows 7 alá feltettem a XBMC-t. Tök jó... Az a furcsa dolog történik, hogy windows alól minden lejátszódik, xbmc alatt viszont a filmeknek van hangja, a zenének viszont nincs... Nem igazán értem... Valaki tud segíteni? Előre is köszönöm.
-
doriath
tag
Üdv!
Megtudná valaki mondani, hogyan lehet a music scrapereket beállítani, hogy 5.1-es wav-ot és dts-t is lehessen album módba tenni. Mp3, flac, ape fájloknál nincs gond, mert ott a meta data és kiolvassa. Itt nem lehet valami nfo fájlt tenni mint a sorozatoknál. Valakinek valamilyen megoldása, sehol nem találok ezzel kapcsolatban kielégítő infót.
Köszönettel
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Erre a kérdésemre ha valaki tud választ kérem írja le
(Win7 home prof 64bit-en fut az Eden)
-
g0dl
addikt
Egy opensuse-ra raktam fel a packman féle repoból az új xbmc-t. A vaapi remekül megy, a gyorsítás is jó. Viszont nem tudom mi kell ahhoz, hogy a live tv menjen vele? A livetv menü meg sem jelenik. Mit kell beállítsak?
dvb-c tunerem van, ami jól megy linux alatt (pl tvheadend látja )
-
törölt tag
Nem tudja valaki hogyan kell az XBMC alá bepakolt Bino plugin-t konfigurálni? Elméletileg elindítaná a Bino.exe-t és 3D-ben lehetne nézni a filmet (Anaglyph). Nekem viszont nem sikerül beállítanom.
-
vation
tag
Fura, mert a gép reboot után semmi baja..
-
vation
tag
Hali,
Frissítettem az új Eden-re, de valami miatt eléggé durván elkezdett szaggatni a hang.
Tipp esetleg, hogy mitől lehet?
Köszi -
GreenAtis
tag
Hi.
Van egy nem kis gondom. Adott a következő konfig:
AsRock E350M1/USB3 lap
2GB DDR3
80GB WD HddA lapon ugye Amd E-350 Proci van meg amiben van egy Radeon HD6310 VGA. Két furcsaságot tapasztalok a géppel kapcsolatban, az egyik hogy a Win élményindex kiszámítását nem tudja végigcsinálni, lemennek a grafikus tesztek és utána error. A másik ami sokkal zavaróbb tekintettel arra hogy HTPC/home server lenne a gép. XBMC-t akarom rajta használni, és beállítottam benne hogy (Rendszer/video/lejátszás menüpontban) Hardveres gyorsítás engedélyezése (DXVA2) akkor, egy 1,5Mbps DIVX-et lejátszik, de amint bármi mást indítok kiírja jobbra lent hogy dolgozom ott a kis folyamatjelző megy vagy 2 kört és utána kifagy az egész progi. Ha nincs beállítva a hardveres gyorsítás akkor meg elkezd lejátszani mindent, de a mondjuk egy 8Mbps-os 1080p-s video már akad, és folyamatosan 100%-on van a proci. 32bites Win 7 vana gépen amúgy, és netröl az AsRock oldalárol leszedve a legfrissebb driverek, a gép pedig gyakorlatilag új. Mi lehet a gond?
-
törölt tag
XBMC-vel lehet TV-t nézni valahogy. Magyar netstream v. digitális tuner megoldás érdekelne.
-
Peak
addikt
Sziasztok!
Nézelődöm a HTPC körül, mert már a fülemen jön ki a szívás a sok dedikált médialejátszóval meg a nyomorék firmware-eikkel, és úgy olvasom, hogy ez az XBMC a legjobb kiszolgáló szoftver/platform HTPC alapokon ( pont mint a firmware kérdés ).AMD E350/E450 procis megoldást tennék alá, és a feladat az lenne, hogy HDMI kimeneten keresztül tolja ki ( passthrough ) a TrueHD és DTS HD Master Audio hangsávokat a nyers BluRay fájlokból, ".m2ts" állományokból a házimozi erősítőbe, hogy az majd jól feldolgozza a saját DAC chipjével és szétszórja a 7.1-es hangot a 8 hangfalra.
Illetve emellett ne szopjak a felirattal sem.Van valakinek ilyen vagy hasonló konfigja és tesztelte már vagy sem?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
mario11
tag
Sziasztok
Egyszerű kérdésem lenne.Filmet szeretnék nézni hagyományos tv-n.Htpc vagy média lejátszó? -
Attas
aktív tag
válasz
Dictator^ #116 üzenetére
Már a 10.1 ben is lehetett előre-hátra tekerni a filmeket. a bétában sincs másként. Még a GOTO is működik rendesen. A film info az ADDON-stol függ. Nekem a Port.hu az alap és a filmek 99%-nál szépen letölti a film infot, amit meg nem talál ott pedig a az angolt tölti le.
A trueHD-hez még nem volt szerencsém.. -
Dictator^
veterán
XBMC Eden Beta2 - valaki próbálgatja itt?
-
Dictator^
veterán
Kicsit későn, bár a válaszom nem.
Ha jól emlékszem MPHCvel nézett film alatt akart TrueHD hang jönni, hát nem sikerült. Lehet a lejátszó hibája, de akadt, csuszott a kép, amig nem váltottam olyan hangsávra, amit képes volt átvinni.Mellesleg XBMC-n ezt nem tudom, hogy oldották meg, de jelenleg az Eden 11.0-ás buildig nem is fogok ezzel foglalkozni.
Remélem a beta hamar lemegy, és jön a final.. ha az se válik be, maradok végleg az MPHCnál.
-
cekkk
veterán
Közben letöltötte megy olyan verziót ami tudja, így köszönöm a válaszod.
Most egy dune, media lejátszót használok, és az tökéletesen kezel mindent, menü extrák stb, stb,
Bár ha jól látom akkor lehet hozzá külső lejátszó progit is csatlakoztatni, csak xmlben kellene turkálni hozzá.
Na majd még nézegetem és ismerkedem vele -
Attas
aktív tag
Hát mert nem tudja lejátszani... A Blu Ray képfilekhez más progit kell használnod. Viszont ha kicsomagolod a Blu-ray filmek BDMV nevű mappájában egy STREAM elnevezésű könyvtár
tartalmazza az .m2ts kiterjesztésű fájlokat. Ezeket már lejátsza. Azthiszem...Nem lesz menü az igaz... de a filmet meg tudod nézni . -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit kell beállítanom, hogy Harmony 555-tel tudjam vezérelni az XBMC-t. Már próbálkoztam vele, de minden ngomb nem működik, nem tudom pl.: hogy melyik távirányító típust válasszam a listából, stb.
Másik kérdésem lenne, hogy ha hozzáadok egy filmet a médiatárhoz, akkor először a mappát nézi át, hogy van e benne nfo, ha nincs, akkor megy a port.hu-ra.
Namost az megoldható, hogy az nfo törlése nélkül először a netről keressen?
Nagy a média tár, és törölni sem akarok a könyvtárból.Előre is köszi a segítséget!
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Van lehetőség a programban a 23,976 sebességű filmeket felgyorsítani 25 fps-re vagy együttműködik a reclock programmal? -
poli27
veterán
Van egy imon
távom és xbmc-vel használom. A hangsávot nagyon nehezen tudom előhozni az xbmc-ben vele . Hogyan tudom átrakni egy másik gombra ami egybúl kihozza ezt a funkciót?
Köszi
Poli -
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
hogy a fenébe kell berakni ugyanezt, csak miniatűr módba, hogy ne ekkora legyen? mindig elfelejtem
, hogy rákattintva nyiljon csak meg nagyba..
tehát itt a csík, de nem lehet pörgetni, se fent se lent. -
Dictator^
veterán
megprobálkozok itt, mivel nincs nagy hsz áradat sehol.
tehát az lenne a problémám, hogy video fileokat szeretnék hozzáadni a libary-be, de több helyről, azaz több meghajtóról, többféle mappából, de egyfajta tartalmat, pl: hd video
hogy csináljam meg, hogy video fileként legyen, de több meghajtóról viszont 1 mappába rendezze el? vagy 1db libaryfile-ba, és ne tipusoként, azaz: horror fantasy stb
ha nem lenne érthető
e:\movies\hd
f:\movies\hderről a két helyről szeretném hozzáadni a video fileokat, ugy, hogy ahogy belépek a videóba, vagy azon belül 1 mappába xbmcnél belül, azonnal a filmeket lássam (és ne tipusonként lépkedjek közöttük)
hátha itt előbb jön help, mint a hivatalos oldalon.
-
wii90
tag
válasz
RepeatSector #1 üzenetére
Teljesen osztom véleményed.
-
Champipi
aktív tag
Helló!
Ha szeretnék XBMC-t használni valami kis HTPC-n, akor milyen vasat érdemes venni? Acer Revo például? Vagy Zotac?
-
zodes
aktív tag
Bocsánat, elszúrtam
-
sb
veterán
Egy apró kérdésem lenne:
Két gépen használok XBMC-t, ugyanazt a verziót, de egyszerűen nem találom a beállítás különbséget. Az egyiken automatikusan frissíti a kiegészítőket, a másikon csak kiírja indításkor, hogy elérhető frissítés az X, Y, Z kiegészítőkhöz. Hol lehet ezt állítani? -
mikado
tag
válasz
kircipeti #80 üzenetére
Szia,
szerintem próbáld egy szűz telepítéseel kezdeni, majd újra szisztematikusan póbáld beállítani.
cat /proc/bus/input/devices
ha ezt futtatod kiirja a bemeneti eszkozoket ezek kozul keresd ki a távot,
majd /etc/lirc/hardware.conf -ba beirni az adatokat. Azon tul már nagyot nem tudsz rontani rajta.
ha ez összejött, lehet pszkalni .xbmc/userdata/keymaps/Keymap.xml -t.sok sikert!
-
kircipeti
senior tag
Udv!
Probalok osszehozni egy kis htpc-t xbmc live-val (9.11), de a taviranyo konfiguralasanal elakadtam. Van egy Ati Remote Wonder radios tavkapcsolom, aminek par gombja alapbol mukodik, de az keveske. Ja, az unetbootin nevu progival raktam fel a live-ot egy pendrivera, onnet futtatom. Feltelepiteni nem sikerult a pendrivera, ezert az xbmc live nvidia opcioval inditom. Tovabbi trukkolesek, hogy letrehoztam a pendrive-on egy "live-rw" nevu filet, amivel tudok modositani fileokat vagy miaszosz.
A lirc konfiguralasa, keymapek es a netes tutorialok kozott valahol elvesztem es csak annyit sikerult tenykednem, hogy az a par gomb sem mukodik
Valaki tudna segiteni, hogyan erdemes nekilatni?
-
mikado
tag
Egy kis adalék:
Méréseim szerint egy dvd-ről divx-be kódolt film hálózaton való átviteléhez cirka 1 Mbit sávszélesség szükséges. Persze tudom, hogy bitráta függő... -
Oldmobil
aktív tag
Egy adalék az XBMC finomhangoláshoz, én pont most szívtam vele egyet:
A mai HD-audio eszközök csak adott mintavételezéssel, általában 48KHz-en játszanak vissza, ami azt eredményezheti (pl. nálam is az Ionos lapon), hogy a 44KHz-es mintavételezésű MP3-ak és videó hangsávok egy nagyon kicsit gyorabban és magasabb hangon fognak szólni. Ezért az xbmc/userdata folderban az advancedsettings.xml-be bele kell írni a következőt, vagy ha nincs ilyen fájl, akkor létre kell hozni. Így 48KHz-re mintavételezi majd az anyagokat.<advancedsettings>
<audio>
<resample>48000</resample>
</audio>
</advancedsettings>Üdv,
-
Victoryus
addikt
Én is ki akartam próbálni windows 7-el de nem indul el, csak runime errort ír. Xp-n éppen megyeget de az intel950gma nem birkózik meg vele. Akkor se, ha kiveszem a zenelejátszásnál az animációt. Egyelőre maradok a windows media centernél. Az is ingyen van a tisztaszoftverrel
-
sb
veterán
-
sb
veterán
Kösz, már végignéztem az AMD procikat, csak a TDP nem mindig mutat valós képet... bár AMD-nél még inkább, az Intel ilyen szempontból érdekesebb...
A 4050-nél és társainál meg a proci erejével sem vagyok tisztában. De gondolom csak cpu-ból FullHD-hez kevés.A te fogyasztásodnál is ezért nem voltam tisztában vele, hogy mikor evett 60W-ot. Ezek szerint nem procival futott a lejátszás, tehát más esetben ehet még ennél többet... de ideális esetben úgyis DXVA-val megy minden.
Nézelődök majd itt is, ma már végignyálaztam a hw aprót.
Még az Intel Celeronokat megnézem, mert ahogy láttam lap is van 8-9k-ért, proci is kb 7-9k. Csak ahhoz kell még vga... AMD alá meg lapot nem látok sokat, főleg nem ilyen olcsón. -
mikado
tag
Az ár nekem is számít...
eddigi kiadások:
alaplap - cserébe volt... csereértéke kb. 20k.
ház - 2,5k ócskapiac
ram - volt itthon
dvd - ez is
bluetooth vevő - volt ez is
ssd - 4,5k ph!
ps3 táv - 5k ph!
egy út BP-re 2,5keddig ha jól számolom 34,5k, de a deszkát nem számolva kb. 15k
azt hiszem ennyi pénzből csak nagyon alap médialejátszót lehetne megvenni.
-
vtechun
veterán
nekem 2 db 1.5 terás green winyóval eszik HD filmnézés közben 37 wattot az 2 magos atomos ION-os gép.
-
kovy79
őstag
Amit lentebb írtam 4050e proci uazt tudja, mint a 3600+ X2, de 45W-os. Én két hete vettem egyet 7K-ért.Itt nézelődhetsz.
Egyébként az én 3600+ X2-m, mikor szerelgettem és nem volt a HTPC-n tető, volt, hogy fél órát/órát is elment passzívan a gyári bordával (persze alulfeszelve + 1800MHz-re visszavéve + energiagazdálkodás minimumra véve). Ebből is látszik, hogy nem igazán kell a fogyasztástól/melegedéstől tartani.
Jaja, HD/FullHD lejátszáskor eszik ennyit, közben a proci 15-20%-on megy. -
sb
veterán
Köszi, akkor ezek szerint ez sem eszik sokat. A régebbi procikat néztem én is, mint írtam, de félek a fogyasztásuktól. Sima X2 és a C2D-k sem arról voltak híresek, hogy jól fogyasztottak... idle-ben legalábbis biztosan nem.
De ez az 55-60W nem olyan vészes. Ez az IPG-s DXVA mellett evett ennyit?
Mikado, így van nálam is, ahogy kovy79 írja: Most elsődleges az ár és csak másodlagos a fogyasztás. Csak lejátszóként lenne esetileg használva a gép, letöltésre, stb nem igazán. Így annyit nem jelent, viszont az Atom drágább. Ez a konfig szülőknek menne... nekem egyébként Atomom van és szépen visz mindent, ide fontos volt a fogyasztás is, mert letöltésre is menni szokott néha napokat.
szerk: Azért megnézem a másik gépben mit tud az E2140 alulfeszelve.
-
kovy79
őstag
Én pont az ár miatt mondtam az említett cuccot. Nekem ugyanilyen Asrock lapban van egy 3600+ X2 (5K-ért vettem
) és még nem volt semmilyen HD/FullHD, ami megakasztotta volna.
HD/FullHD alatt a fogyasztása 55-60W a teljes gépnek és napi átlagban 1-1,5 órát megy. Szerintem ilyen használatnál nem vészes az a +15-20W és azért ha kell, még játszani is lehet vele.mikado, baromi jó az Atom+ION, de én majdnem egy komplett gépet összeraktam az áráért (legalábbis, amit anno néztem és megfelelt volna, kb 30K körül volt).
-
sb
veterán
Nekem eddig simán ment minden Ion-nal. Szvsz ATI-val is kéne, mivel ez a Windowsos tudtommal nem kifejezetten Ion-ra írt XBMC, hanem normál DXVA.
De lehet, hogy kipróbálom, mert senkitől nem kaptam választ, hogy lehet-e ATI-val gond az asztali gépemben meg van egy integrált HD4200 IGP.
kovy79, Kösz. Vmi hasonló lapot néznék (és van is pl. nekem is asztali nagy konfigomban), prociból meg rugalmas vagyok, az X2 240 tűnt a legegyszerűbbnek és az elég erős akkor is, ha a vga nem bírja. De lehet, hogy vmi ilyesmi lesz belőle...
A THPC topicban meg épp Intelt ajánlottak, még azokat is megnézem fogyasztásban mi jönne ki (mondjuk ott diszkrét vga-val számolok).
Igazából most elsődleges az ár (használtan is nézek alkatrészt), másodlagosan fogyasztás (nem kell Atom+Ion szintű 30W körüli, de desktop-szerű 100W se legyen.)
-
Nem, semmikeppen. Egyreszt eleve meghal az egesz a savszelessegen (mar a 120-as fiberpowerem maximuma is eleg karcsu az otthoni gigabites lanhoz kepest, de gyakorlatban csodalkoznek, ha sikerulne nehany tiz megabitnel nagyobb sebesseget elerni a MU (vagy barmelyik hasonlo szolgaltato) fele). Aztan ott van az, hogy valaki masvalaki kezeli az adataimat, gyakorlatilag nulla garanciaval arra, hogy azok holnap is ott lesznek, raadasul a fontos (es szemelyes) dolgaimat is erre a RAID tombre backupolom, amit nem szivesen osztanek meg a vilaggal, na meg persze ott az a praktikus vonulat is, hogy nincs megfelelo filerendszer, ami transzparensse tenne az egeszet a rendszer szamara.
Azon viszont gondolkodtam, hogy off-site backupkent hasznalnek valami ilyesmit, de kb a fentiek miatt az is megbukott. -
-
sb
veterán
Én Win7 + XBMC Dharma beta2-őt használok Ion-on.
Nem mondom, hogy nem babráltam vele napokat, mire be lett lőve és kiismertem, de most hihetetlen jó és kényelmes. Szvsz inkább 3-5 nap babrálás az elején, mint utána tökölés vele végig. Mármint a bolti médialejátszókkal...Persze ez attól is függ, hogy pontosan mire használja az ember. Én NAS-ként és letöltésre is használom az Ion-t. WD Live-ot próbáltam már, nekem ennél kényelmetlenebb volt.
Most a HTPC használatom így néz ki:
- Fizikailag a TV alatt, kis HTPC házban, kábelen hálóra kötve a gigabites lan miatt.
- Remote desktoppal belépek rá és kezelem a torrenteket: gyk. heti 1-2x belépek rá, berakom az új torrentet, esetleg törlők régit. Ez 10 perces feladat.
- Filmnézésnél bekapcs, XBMC elindul.
- XBMC mediatár automatikusan frissíti a letöltési könyvtárban megjelent filmeket. Port.hu-ról leszed mindent, ott az összes info, borító, stb... (na jó, kb. 10-ből 1 filmet nem talál meg, ilyenkor kézzel kell keresni, de ez is fél perc távirányítóról, annyira felhasználóbarát.) rar-ból játszik le, még csak ki sem kell tömöríteni és megy a seed is vissza.
- Lejátszás.Gyk, csak kávét nem főz. Egyedül a letöltést kell elindítani, onnantól minden automatikus.
Most szüleimhez szeretnék vmi lejátszót. Eddig úgy ment náluk a dolog, hogy:
- letöltés
- kiírás újraírható dvd-re
- asztali dvd lejátszóban lejátszás
- info, borítók, stb, nincsGondolkodtam médialejátszóban is, de ott meg a hdd-t kell hurcolászni a pc és a tv között. Vagy NAS-ként otthagynia pc-t hálózati magosztással, de a sem az igazi...
Náluk egyértelműen a kezelhetőség a fő szempont és ilyen téren a fenti konfignak (HTPC + torrent + beállított XBMC) nincs párja. Gyk. ott is egy letöltés beállítás után minden automatikus lenne, film infoval, mindennel. Csak a play gombot kell megnyomni.szerk: És akkor a kiegészítőkről még nem is beszéltem: youtube, netradio, stb...
Persze ezeket be lehet izzítani pl. egy WDTV-n is, de ahogy olvastam az szintén 3 nap fw frissítés és állítgatás.Na ennyi ömlengés után kérdés/gondolatmegosztás:
Téma volt az utóbbi hsz-ekben az ATI-s lejátszás. Ez csak linux alá nehézkes? Mert tudtommal a windows-os XBMC nightly-kban rendes DXVA(2) van, aminek ugyanúgy mennie kell ATI-n is mindenféle trükk nélkül.
Ez egyelőre félig kérdezem is, mert a szülőknek nem Ion-t terveztem összerakni, hanem vmi IGP-s AMD-s konfigot. -
kovy79
őstag
Max önirónia.
Tényleg le a kalappal előtted és az írásod előtt, de még így sem értettem 2 mukknál többet a linuxos leírásból. Ez van, egyszerűen távol áll tőlem. Párszor már megpróbáltam rávenni magam, de inkább maradok a barkácsolásnál + XP/Win7+XBMC-nél.
#38: én is mist vettem egy terás EcoGreen-t, a nappaliban csücsül a htpc-n lógva (persze megosztva az otthoni hálón), de egy árva hangját nem hallani (csak a külső házából kellett kiapplikálnom a piros led-et, mert ugye olyan fényerőset tesznek bele, amivel meg lehetne világítani a Parlamentet...).
-
mikado
tag
"mert a gyerek - DVD lemez merkozes fix egyes szokott lenni"
Ezt csak megerősíteni tudom3 éves koráig pár lemezt kivégzett, de már 4 éves nagyfiú és már nem gyepálja, főleg a thomas-os dvdkre vigyáz nagyon
. Amúgy a dvd játékost is miatta kell cserélni.
HDD-t majd tervezek bele, 5400-as ecogreen-t, az hátha nem lesz hangos. Csak mint f entebb írtam a költségvetés még ne engedi.
-
"Meg amúgy is a gyerek néha csak megnéz egy-egy mese lemezt..."
Szerintem ez komoly indok arra, hogy optikai meghajto helyett megis inkabb HDD-t hasznalj, mert a gyerek - DVD lemez merkozes fix egyes szokott lenni
En is lerippeltem mindent HDD-re, boritoval egyutt, azota nem kell aggodnom.Mondjuk szerintem HTPC-ben HDD sem kell, mert zajos, melegszik, meg amugy sem odavalo, hanem a NAS-ba/fileserverbe
-
mikado
tag
-
-
mikado
tag
Köszi, de mintha némi iróniát éreznék a szavaidban.
Nem ezzel a projekttel kezdtem a linux pályafutásomat, de nem vagyok egy nagy guru a témában. Természetesen nagyjából értem a miérteket, de ez az írás csak egy mankó akar lenni azoknak akik nem tudják/akarják végigrágni magukat ezeken a beállításokon. -
devast
addikt
Aki ATI féle hardveres gyorsításról álmodik: egyenlőre nem igazán megy. A hd3x00/hd4xxx szériából lehet működésre bírni, vaapi használatával ha svn-ből fordítod magadnak, de h264 L5.1 anyagok nem fognak menni és csontra fagyasztják a rendszert
Szóval majd egyszer talán jó lesz, de jelenleg használhatatlan.
-
vtechun
veterán
válasz
jodamester #16 üzenetére
Tegnap este raktam ujra az archlinuxot, ma delutanra popec modon belottem, hogy hdmi-n menjen a hang, samba megosztas van, reboot utan egybol bejon xbmc, elindul utorrent. Semmi problemam nincs vele. Ja es ejjel aludtam, meg volt egyeb dolgom is. Semmi problemam nincs vele, es az atomos gepet mint ahogy fent latszik, nem csak xbmc-re hasznalom. Szoval megy ez, csak akarni kell, archlinuxnak meg nagyon jo doksija van neten, tudom ajanlani.
-
kovy79
őstag
válasz
RepeatSector #17 üzenetére
Miért kell mást leugatni, aki esetleg szeret HD minőségű tartalmat nézni??
Egyébként én sem vagyok HD mániás (nem nagyzolok), de imádok normális természetfilmeket nézni HD-ban. Még egyszer ismétlem, nem hirdetem meg a lépcsőházban, hogy nálam ez is van, csak a magam csendességében nézem...
Az, hogy másnak mi felesleges, ne te döntsd már el!mikado, gratula a cuccoshoz. Örülök, hogy te legalább érted, amit a cikkben leírtál!
-
Oldmobil
aktív tag
Gratula a készülékhez!
Nagyjából én is ezeket a szívásokat csináltam végig, de nálam végül elindult a halevt, mondjuk kellett hozzá az Ubuntu fórumosok segítsége, mert van valami jogosultsági bug valahol... De tetszik ez a megoldás is, mert ha pl. CD-t vagy DVD-t akarok rippelni, akkor jól jön a gyors pörgetés.
Majd írhatnál vagy rakhatnál fel képeket is!
Üdv, -
Illusion1010
senior tag
válasz
RepeatSector #17 üzenetére
csak a nagyzok hasznaljak a HD-t amugy felesleges
Remélem ezt nem gondoltad komolyan.....ennyi erővel nézhetnénk a német narrátoros 50x másolt vhs-t is....
-
mikado
tag
Az sd nekem is teljesen megteszi, mint írtam nincs hd-s tv-m.
Terence Hill és Bud Spencer örök kedvenceim -
rtom
senior tag
Szép munka!
Én az XBMC Live! helyett egy Ubuntu minimal-lal kezdtem volna a helyedben (csak ezért, mert azt jobban ismerem, meg az itteni fórumot is sokan olvasgatják), a blútyúk belövésével valszeg kevesebbet kellett volna szenvedni, illetve nem régen találtam rá az anyremote progira, ami telefonról vezérhetővé teszi pl. az XBMC-t, meg külön config fájl-okkal gondolom továbbiakra is képes.
Bár a másik oldal az, hogy Ubuntuban van egy bug, ami megakadályozza, hogy az XBMC blokkolja az xscreensaver-t, szal az sem tökéletes.
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #9 üzenetére
Nálunk egyedül a PC-m alkalmas HD-re, a monitorom max 1440x900-at tud, szóval Full HD teljes pompájában nem megoldható... Nekem már a 720p is nagyon komoly.
(#17) RepeatSector: És az igazán jó filmekhez nem kell feltétlen full HD, anélkül is élvezhetők, pl Bud Spencer & Terence Hill filmek.
-
RepeatSector
senior tag
válasz
FoxiestFox #6 üzenetére
En megelegszem az SD minoseggel is, csak a nagyzok hasznaljak a HD-t amugy felesleges
-
zsigus
őstag
Nem a freak-kel próbáltam először, hanem a sima változattal az xbmc.org-ról.
Most kipróbáltam a freak-et is (próba szerencse) itt nem kért jelszót de megjelenik az XBMC logó és utánna csak fekete képernyő, pedig itt is van ATI verzió indításkor.Mindegy nem lényeg a telepítés biztos, hogy működik most csak ki akartam próbálni.
-
kaller1
veterán
válasz
Én szintén, bár nálam a képletből kiesik a HDD, helyette hálózati lejátszás van wifin keresztül.
-
mikado
tag
válasz
jodamester #8 üzenetére
Tényleg kb. egy hétig tartott, de csak este 5-8 között tudtam foglalkozni vele, mert ugye család is van, és egy adott t időnél többet nem hanyagolhatom őket
Az angol még csa megy, de a linuxot most kezdtem. Remélem ezt a bugos dolgok hosszú évek felhasználói és fejlesztői tapasztalata mondatja veled.
-
-
jodamester
tag
Mire ezt a rendszert belőtted, ráment egy heted, he?
Én is xbmc-t használok (live) zotac ion lappal. Aki vágja a linuxot és az angolt annak egyszerű dolga van.
Egyben nagyon erős, a hd cuccok lejátszása. Amúgy minden csak nem felhasználóbarát. Tiszta bug az egész, de hát ingyé van. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #6 üzenetére
Aki megelégszik az SD-vel is (pl én, nekem egy jól tömörített xvid is bőven elég, láttam HD-t már, tényleg meseszép, de sok helyet is foglal, meg megőszülök, mire megszerzem.
), akkor még jó alternatíva.
-
válasz
Nem bírja a HD-t, tehát ma már nem nagyon alternatíva..
-
zsigus
őstag
Azt esetleg megkérdezhetném, hogy van az XBMC-nek ATI kártyára optimalizált változata is vagy csak és kizárólag nV-re?
(gondolok itt a freak-re amit említettél a cikkben, nem bánnám ha lenne hasonló majd ontario-ra)A másik már egy konkrét használattal kapcsolatos kérdés, feltettem pendrive-ra az XBMC live 9.11-es változatát kíváncsi voltam, hogy milyen lehet (pl. a rendszer indítás gyorsasága) és ha a pendrive-ról bootolok akkor felhasználónevet és jelszót kér.
Van egy menü indításkor aminél ki lehet választani, hogy ATI-nV kártya van e a gépben legalul van az install XBMC és ha rámegyek az ATI változatra indításkor enter és utána username/password?Lehetséges, hogy valamit nem jól csináltam?
A Pendrive-ra való telepítéshez az: Universal-USB-Installer-1.7.9.8-as verzióját használtam (természetesem telepítés előtt kijelöltem az XBMC-t).
A verzió ahogy mondtam pedig XBMC Live 9.11
A gépen egyébként Win7 van ha ez esetleg bekavarhat, bár kétlem mert ugye a pen-ről bootolok.
Az Ubuntu 10.04 működött ugyan így de az XBMC nem akar. -
zsigus
őstag
Óriási RESPECT!
Épp mostanában gondolkoztam egy HTPC építésén (majd nemsokára) és egyszerűen nem találni hozzá megfelelő házat amihez távirányító is jár és nem 60e Ft.
Ha pedig külön venném akkor is sokba kerül (imon 20e + normális ház 20e)
Így nagyon olcsón meg lehet úszni (azt hiszem 7-8ezer Ft ez a BT távirányító, ps3-hoz egyébként is lehet, hogy vettem volna).Szóval 1000 köszönet érte, bár nem vagyok programozó, de azt hiszem megpróbálom majd ezt a megoldást, ha eljő az ideje.
patex1983
Én pont azért akarom építeni mert az nem ugyan az, mintha készen megvetted volna.
Jobb érzés egy olyan eszközt használni amiben a saját munkám is benne van.
De hát nem mindenki gondolkodik így, minden ember más. -
patex1983
őstag
Hát én nem tudom, hogy megér-e ennyi görcsölést egy médialejátszó...
Akkor már egyszerűbb, ha vesz az ember valami digitális mediaplayert (pl: o!play), hazaviszi, összeköti és örül...nem kell még napokat, heteket eltöltenie mire életképes lesz a rendszere...Árban is kb. ott van, mint egy olcsóbb htpc. -
RepeatSector
senior tag
XBMC a legjobb media player alkalmazás
De azért ne feledjük honnan kezdte: XBOX classic
Én x classicot már 6 éve használok media playernek vinyójára pakolom a filmeket (most már) olcsó és jó megoldás multimédiára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Sweet.tv - internetes TV
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest