2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE Skate - új ROM-ok, régi telefon

A ZTE a Skate támogatását már a 2.3.5-ös verziónál abbahagyta a gyártó, de a lelkes modderek nem!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

.: Frissítve: 2013. március 19. :.

Sokan vannak olyanok, akik még használnak ilyen telefont, de szeretnék kihasználni az Android fejlődésével járó pluszokat. Azt tudjuk, hogy a ZTE a Skate támogatását már a 2.3.5-ös verziónál abbahagyta, de lelkes modderek itthon és külföldön egyaránt felkarolták ezt a telefont.

Amiért még ma is szerethető, az a 4.3"-os kijelző és a 480x800 pixeles kijelző. Persze léteznek ennél már nagyobb felbontással rendelkező telefonok is, de sok embernek elég ez is.

Természetesen a hardver sem a legjobb manapság, hiszen egy 800 MHz-en járó MSM7227T SOC teljesít benne szolgálatot, ami erős kompromisszumra késztet sokakat, legfőképpen azokat, akik túl nagy elvárással vannak a telefon irányában. A legnagyobb baj az ARMv6-os utasításkészlet, amely megdolgoztatja az önkéntes programozókat, mert olyan dolgokat kell ARMv7-es utasításkészletből leredukálni a telefon számára, amelyeket a modernebb telefonokon minden gond nélkül meg tudnak oldani.

Lehetetlen vállalkozás? Sokan bebizonyították, hogy nincs lehetetlen. Ezt pedig mi, felhasználók a legnagyobb örömmel konstatáljuk napról-napra. Legfőképpen azok, akik hajlandóak egy kis szöszmötölésre telefonjukkal, hiszen bebizonyosodott már több alkalommal, hogy a Gingerbread lassúságát igenis fel tudja váltani az ICS, de legfőképpen a Jelly Bean fürgesége.

Kell-e kompromisszumokat kötnünk? Nos, a válasz: igen. Hiszen mi az, amit a 4-es Android után biztosan nem tudunk majd használni?

- rádiót (legtöbb esetben már megoldott daemond-nak köszönhetően)
- fényképezőgép esetében a vakut (több embernek ki is csapta az új rendszer helytelen kezelés miatt)
- folyamatos videófelvételt (ha nagyon megerőltetjük a telefont, néhány rendszer esetében lehetőségünk van a 20 fps szám elérésére, de reálisabb a 15 fps körüli felvételi ráta)

Kérdés, hogy ezek után kívánunk-e feljebb lépni. Ha igen, akkor ebben a cikkben bemutatom a legújabb rendszereket, annak pozitívumait és negatívumait, mi miért jó, melyiket hanyagoljuk. A ROM-ok egytől egyig a MoDaCo fórumáról valók, így aki érdeklődik a téma iránt, jó olvasnivalót jelenthet ez is számára.

Mely rendszereket veszem majd sorra?

- ColdFusionX (CM9)
- ColdFusionX 2 (CM10)
- ColdFusionX 3 (CM10.1)

- ParanoidAndroid - TabletUI (CM9)
- ParanoidJelly (CM10)
- ParanoidJelly 2 (CM10.1)

- RootBox (CM10.1)
- SlimBean (CM 10.1)

- PAC-man (CM10)

Miért ezeket? A válasz nagyon egyszerű: ezeket a ROM-okat használtam huzamosabb ideig, így átfogóbb képet kaptam arról, hogy melyik miben jó vagy gyengébb. Jöjjön tehát az első csoport, a CFX-sorozat!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ZTE v5 Red Bull - pengébb, mint valaha

    A gyártó annak idején nagyot villantott a Blade-del: egy kategóriával fentebbről emeltek át a megfizethető szintre készüléket, amely egyből sláger lett. Déjà vu?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.