2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xperia X8 FreeXperia Project

Gingerbread frissítés Sony Xperia X8-ra (nem hivatalos) "Xperia stílusban".

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső, screenshotok

Bevezető:

Mivel egy relatív régi készülékről van szó, így már nyilván mindenki tudja, hogy vannak különféle nem hivatalos Android rendszerek, amiket fel lehet telepíteni a telefonra a jobb teljesítmény, szebb külső és egyéb előnyök érdekében.
Én most egy olyan rendszert szeretnék bemutatni, ami szinte teljes egészében tartalmazza a Sony illetve Xperia előnyeit, ráadásul az egyik legfrissebb Android verziót tartalmazza.

A motorháztető alatt:

A rendszer alapjaiban Cyanogen Mod 7-re épül, ami már önmagában több beállítási lehetőség nyújt, mint egy "stock" Gingerbread 2.3.7.
A rendszer csak nAa kernelen fut, így a telepítéshez, illetve a használatához mindenképpen le kell cserélnünk a gyári kernelt!
A Cyanogen Mod 7-nek hála lehetőségünk van megváltoztatni a processzor órajelét, a virtuális memória méretét, [stb...] bármilyen külső alkalmazás nélkül. Mint minden főzött romnál, itt sem kell külön root-olnunk a telefont, már alapból rendelkezünk a rendszergazdai jogokkal. A ROM kezeli a Dual Touch funkciót, így alkalmazhatjuk a kétujjas mozdulatokat is.

Külső, kezelőfelület:

A rendszer a 2011-es Xperia felületet kapta. Az alap launcher az SE Active Launcher, ezt gondolom nem kell bemutatnom, gyárilag ilyen felülete van jó pár Xperia telefonnak.
A Launcher mellé kapunk még egy tucat Xperia Widgetet, mint például az animált Weather Widget, a külön álló ki és bekapcsoló modulok (Wifi, BT, GPS, stb..), az Xperia stílusú digitális óra és még sorolhatnám...

Ezek mellett természetesen Xperia stílusú ikonok, hátterek és hangjelzések vannak.
A kijelző elfordulás animációt kapott, ez egy igényesebb hatást ad az egész rendszernek.
Bent a menükben is megváltozott a felület, lejjebb találhatóak screenshotok.
A gyári billentyűzet is le lett cserélve a Sony Ericsson billentyűzetére.

Szerencsére a szép külső mellé gyorsaság is párosult! Gyors a scrollozás, gördülékeny a rendszer.

Mindent egybevéve megszólalásig hasonlít egy 2011-es Sony telefonra!

Screenshotok:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.