2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Windows Phone - 1. játékválogatás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az első bemutató szereplői a Flight Commander, a Resco Bubbles és a Watch Parachute.

[ ÚJ TESZT ]

Flight Commander

Egy kis bevezető:

Ezt a cikksorozatot azért terveztem elindítani, hogy bemutassam, hogy a Windows operációs rendszerrel ellátott telefonokra is készülnek kiváló minőségű játékok. Igaz nagyon sok az egyszerű, nehezen használható, fantáziátlan játék és sajnos ezek között néha elég nehéz megtalálni az igazi gyöngyszemeket.

Mivel én sem vagyok tökéletes, ezért várom a tippeket, hogy szerintetek melyik játék férne bele még ebbe a kategóriába. Természetesen ez egy szubjektív cikksorozat, ezért biztos vagyok benne, hogy nem minden szereplő tetszik majd mindenkinek, de jó is, hogy nem vagyunk egyformák. Következzen az első válogatás.

Flight Commander

A tesztem első szereplője Color Stone boszorkánykonyhájából került elő, a keresztségben pedig a Flight Commander nevet kapta. A fejlesztők először iPhone-ra készítették el ezt a játékot, az iTunes-ban Flight Control néven találhatjuk meg.

Color Stone - Flight Commander

A játékban egy gyorskezű forgalomirányítót alakítunk, akinek az egyre növekvő leszállási igényeket kell kielégíteni-e. Figyelnünk kell a repülőink útvonalaira, segíteni nekik a problémamentes leszállásban, mindeközben nem szabad figyelmen kívül hagyni a légtérben csak átsuhanó repülőket sem.

A játék főképernyőjére érkezve négy menüpont közül választhatunk: "Highscore", "Tutorial", "Resume", és "Start". A "Highscore"-ban természetesen az eddig elért legmagasabb pontszámokat tekinthetjük meg, a "Tutorial"-ban egy kis segítséget kapunk a végtelenül egyszerű kezelést illetően, a "Resume"-ra kattintva a megkezdett játékot folytathatjuk, amit valamilyen okból fel kellett függesztenünk.

A "Start"-ra kattintva egy gyors beállító panelre jutunk, ahol megadhatjuk a játék körülményeit. Bal oldalt a két választható pálya közül választhatunk, jobbra fennt a játék nehézségét konfigurálhatjuk.
Az "Emergency" kapcsolóval a kényszerleszállást engedélyezzük, azaz véletlenszerűen felbukkannak majd repülők, amelyek a legrövidebb úton megközelítve a repterünket szállnak le. A repülési útvonaluk nem módosítható, a többi repülőt kell elterelni az útjukból.
Az "Airjam" opcióval a légterünkön csak áthaladó repülőket engedélyezzük, ami megint egy kis nehezítés az irányításban.
A "HP"-nál megadhatjuk 1-4 között, hogy hány repülőt törhetünk rommá, mielőtt befejeződne a játék.
Újbóli "Start"-ra kattintás után megkezdődik a forgalomirányítói pályafutásunk. A pályán láthatjuk a reptereket, bal oldalt lent a gyorsító gombot - ha unatkoznánk -, jobbra lent pedig a megállítás gombot.

A képernyőre véletlenszerűen háromféle repülő alkalmatosság érkezhet:
- repülőgép, amit a reptérre kell irányítanunk
- helikopter, amit a leszállóhelyre kell irányítanunk
- hidroplán, amit pedig a vízre kell tennünk

Ezekhez jön még hozzá a lopakodó repülő, ami csak keresztezi a légifolyosókat. Az irányítás pofon egyszerű - mint a videó is látszik -, rányomjuk az ujjunkat vagy ceruzánkat az irányításunk alá vont repülőre, majd végigvezetjük az általunk tervezett útvonalon egészen a leszállóhelyre.

Innentől át is adom az irányítótornyot, mindenkinek fantáziájára és kézügyességére vannak bízva a kis repülők.

--------------------------------
Grafika: 5 +++++
Nekem bejön a rajzolt grafika, illik a játékhoz.
Hang: 3 +++oo
Nincs túl sok hang a játékban, de a hangulat az megvan.
Játszhatóság: 4 +++o
Annyit hoznék negatívumnak, hogy néha elég szűken értelmezi a reptér végét, a programozók kicsit kiszélesíthették volna a hibahatárt.
--------------------------------
Ár: $6.99 (a Windows Marketplace-en)
Fejlesztő: Color Stone
Méret: 9,8 MB
Rendszerigény: Windows Phone 6.x, VGA/WVGA felbontás
--------------------------------

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.