2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows 8 Netbookra? Megéri!

Életet lehel-e a Windows 8 egy sokat szolgált, mára már csak alig szuszogó netbookba?

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények

Figyelem!
A cikkben a ψ karakter a szarkazmust jelöli. Ami előtt ott van, azt nem szabad komolyan venni! (Nincs Narnia beépítve a Windows 8-ba!)

Nemrég kezdtem észrevenni, hogy szeretett netbookom kezdi a végsőket rúgni. Egy Asus 1015PEM típusú gépről és Windows 7 Starter rendszerről beszélünk.
A böngészés kezdett használhatatlan lenni: akadó YouTube videók, lassan betöltődő tartalom. Telepítések közben konkrétan használhatatlan szintre süllyedt a teljesítménye.

Csak a kíváncsiak kedvéért, gépem specifikációja:
- Asus 1015PEM
- 1 GB RAM
- Intel Atom N550 1.6GHZ
- Intel VGA
- 120 GB jó öreg HDD

Mit is tehet ilyenkor az ember? Első gondolatom afelé húzott, hogy eladom eme ψ technológiai remekművet, és a pénzből, plusz egy fél havi fizumból veszek egy korszerűbb, talán érintőképernyős gépet. Természetesen ezt az ötletet hamar elvetettem, tökéletesen jó még ez a gép netezésre, akkumulátora is több, mint nyolc órát bír.

Következő ötlet: Bogarásszunk fórumokat, hogyan tudnánk újra lelket lehelni terméktámogatást már nem kapó gépünkre.

Nos, meglett a megoldás: Windows 8.

Először kicsit elbizonytalanodtam, több dolog is volt, melyet a Win 8 már nem szeret a gépemben. Az egyik ilyen a képernyőfelbontás. Tudniillik a Metro appok futtatásához legalább 1024x768-as felbontásra van szükségünk, míg gépezetem csak 1024x600-as pixelsűrűséget hajlandó kinyomni magából, így a rendszer legfőbb újítása sajnos elérhetetlen lesz számomra. No, nem baj, mindenki azt mondja jobb, végül is csak 9000,- pénz az upgrade licensz Win 8 Pro-ra, mely egy operációs rendszerért (amit a MS gyárt) kb. semmi, ha nem válik be, ott van az asztali gépem, jó lesz arra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.