2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

WALKMAN telefonok áttekintése (1.rész)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ezt a kis áttekintés szerűséget azért írtam, mert már talán vannak olyan W szériás telefonok,...

[ ÚJ TESZT ]

Ezt a kis áttekintés szerűséget azért írtam, mert már talán vannak olyan W szériás telefonok, amiről már talán el is feledkeztünk.
Jelenleg 16 önálló készüléket számol a Walkman széria, mindegyik modell valami újdonságot hordoz magában vagy a külsejében, így nincs két egyforma telefon.

2005 júniusában(?) jelentette be a Sony Ericsson első Walkman telefonját a W800i-t.
Bár technikai adatai nagy részben megegyeztek a K750i-vel mégis megvolt az újdonság varázsa. A csomagolás is teljesen újszerű volt, hiszem nem papírdobozban, hanem egy műanyag ''kapszulában'' érkezett meg a mobil. A K750i-vel szemben itt már egy speciális, Walkman névre keresztelt zenelejátszó kezelte a zenéinket, és ID3tag-ek szerint válogattunk médiatárunkban. Na és a legnagyobb durranás a még most is etalonnak számító HPM70es , zárt, kétrészes fülhallgató volt. Akárki kipróbálta, elégedettséggel adta vissza. Ezt a minőséget még most se sikerült egyetlen mobilgyártónak se túlszárnyalni.

2005 augusztus 8.Megérkezett a második zenei modell, ami W550i névre hallgat.
Elforgatható kialakítása, és szolgáltatásai alapján inkább a fiatalabb korosztály számára készült.
A nagy újítás a flash menüs témák voltak, amik nem csak a háttérképet, színeket, hanem már a menü struktúráját és ikonjait is lecseréli. Továbbá 1,3Mpixeles kamerát, és különleges, fektetett elrendezésű játékokat kínál. Természetesen itt is jelen volt a csúcs füles.

2005. október 17. Bemutatásra került a Walkman telefonok akkori királya, a W900i személyében. Elforgatható előlappal, hatalmas kijelzővel, 2Mpixeles AF-os kamerával és 3Gvel és hatalmas (470MB) memóriával büszkélkedhetett. És jött egy újdonság: A csomagban lévő távirányítós fülessel tudtunk lapozni a zenéink között.

2006. január 5.-én érkezett a W800i közvetlen utódja, a W810i lényegnyi újítás nélkül. Mindössze kettő megemlíthető újítást hordozott: a Flash menüs témákat kezelte, és EDGE adatátvitelre és képes immár.


[kép]


2006. február 14.Bemutatták a világnak a Walkman telefonok királyát, az immáron okostelefonként is nevezhető W950i-t.Ez volt a gyártó harmadik telefonja ami Symbian OS 9.1 és UIQ 3.0 alapokra épült. Hatalmas, érintőképernyőt, és szintén óriási, 4GBos memóriát kapott. De itt se minden fenékig volt tejfel, hiszen a telefonnal egy síkben lévő gombok nem igazán voltak felhasználóbarátak. További funkciói között a 3G, az Opera böngésző és az RDS képes FM rádió szerepel. Kamera nem volt a készülékben.

2006. február 28. Megérkezett a Walkman család első kinyithatós tagja, a W300i.
A Visszafogott tudású modell VGA kamerát kapott, kétszínű, külső kijelzőt amin az éppen játszott zene adatait láthatjuk. Sokan kifogásolták az egymásba fonódó kör alakú gombokat, de egy kisebb ujjmérettel rendelkező egyénnek nem okoznak gondot.
A T-Mobile-nak köszönhetően szinte tömegmodell lett ebből a készülékből, hiszen Domino csomagban is nagyon alacsony áron adta.

2006. április 4. Bemutatásra került a W800i abszolút ''kisöccse'', az arany színű W700i.
Két sajnálatos változás történt az elődöz képest: az alapcsomagban már csak 256MBos memóriakártya volt, továbbá a kamerájából kikerült az autófókusz. A belső változatlan maradt.

2006. május 18. Végre megjelent Európában a Sony Ericsson első szétcsúsztatható modellje, a 3G képes W850i. Külsejét tekintve nem mindenkinek tetszik, de pár napos használat után már meg lehet vele barátkozni. Az előlap hátsó része pedig acélborítást kapott a minőség érdekében. Hátlapján a 2MPixes optikát már semmi sem védi. További nagy újítás az immáron 2.0ás WALKMAN zenelejátszó szoftver, ami már kezeli az albumborítók megjelenítését is. Ja és ráadásul a navigációs gombok zenelejátszáskor narancssárgán világítanak, és a felettük lévő hosszúkás csík is ütemesen pulzál.


[kép]


Folytatása következik!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.