2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

VIRGINIA, "The Old Dominion State"

Virginia állam hangulatát főleg a megannyi történelmi értéke és hagyománya határozza meg.

[ ÚJ TESZT ]

Főbb városai

Ugyanerről, vagyis a sikeres üzleti lehetőségekről híres BLACKSBURG is, ahol a Virginia Egyetem található, amit röviden csak Virginia Tech-ként ismernek világszerte (Teljes néven: Virginia Polytechnic Institute és State University) Talán sokan emlékeznek rá, hogy 2007-ben egy hírhedt lövöldözés miatt került a világ érdeklődésének fókuszába. :(

Említésre méltó város még “ARLINGTON megye”, amit nagy kiterjedése ellenére városnak tartanak. “Arlington megyében”, közel Washington DC-hez található a Pentagon, az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma. Ez egy hatalmas, 5 szögű, 5 oldalú épület, aminek 7 szintje van, 5 a föld fölött és 2 a földfelszín alatt. Nagyságát érzékelteti az is, hogy az öt körfolyosója több, mint 28 km hosszú. NORFOLK szintén egy neves katonai- és kikötő-központ. Norfolkban 2011 óta használják a Tide elnevezésű modern villamoskocsikat.

CHARLOTTESVILLE az egyik legnépszerűbb kisváros Virginiában, itt található a híres Jogi Egyetem, a University of Virginia. A város viszonylagos kis mérete ellenére rengeteg attrakciót kínál. Többek között itt láthatjuk a Monticellot, Montpeliert, Mount Vernont és az Ash Lawn-Highlandet, Thomas Jefferson, James Madison, George Washington és James Monroe volt otthonát. A Függetlenségi Nyilatkozat megfogalmazásában az előbb említett elnökök is résztvettek. Amerika július negyedikén ünnepli a függetlenségének napját. Itt található néhány idei ünnepi program.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.