2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Toshiba Satellite L850-13U

Talán segítséget nyújthatok azoknak, akik játékra is használható laptopot szeretnének venni 170e alatt.

[ ÚJ TESZT ]

Belső

Specifikációk: a gyártó oldalán

Processzor

A processzor szerepét a Sandy Bridge Intel Core i5 2450M tölti be, 2,5 GHz-es órajellel (turbóval 3,1 GHz), amely bőven elég a laptop videokártyájának teljesítménye mellett. A kétmagos processzor támogatja a Hyper-threading technológiát, ezáltal egyszerre 2 helyett 4 szálon tud dolgozni, hasonlóan, mintha 4 magos lenne.

Videokártya

A VGA volt az egyik legerősebb indok a processzor mellett, amiért ezt a gépet választottam, ami egy Radeon HD 7670M, 2GB memóriával (bár a memória nagyságát nem tudjuk igazán kihasználni). Mivel egy AMD kártyával van dolgunk, így elesünk az integrált VGA alacsony fogyasztásától, amit játékon kívül tudnánk hasznosítani, ennek ellenére nyerhetünk némi üzemidőt az AMD PowerPlay alkalmazással.

Másik oldalról nézve a kártya erős, a mai játékok mindegyikével megbirkózik, amit a játéktesztekben be is mutatok. Az ATI/AMD sosem volt híres a nagyon jó driverekről, de ennél a kártyánál nem tapasztaltam semmi problémát szerencsére.

Memória

A gépben 6GB DDR3-mas memória található, amely a laptop szerint 1600MHz-es, a gyártó magyarországi oldala szerint pedig 1333MHz-es. Nem értettem, hogy miért nem 4 vagy 8 GB jár hozzá, de miután lefuttattam egy tesztet már nem is érdekelt, mert szerintem laptopok között nagyon is jó eredménnyel szerepelt.

Windows-élményindex

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.