2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Sziget 2009 - Elmentünk otthonról!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Voltunk a Sziget Fesztiválon idén is. Még szép, hogy voltunk! Lassan tradícióvá válik.

[ ÚJ TESZT ]

Sziget 2008

Bár idén is "csak" dolgozni voltunk, de egyáltalán nem bánom.

Nem tehettem meg, hogy 3 heti munkám gyümölcsét elszórjam, amikor más céljaim voltak azzal a pénzzel. Különben sem lett volna senki, aki jött volna velem. Különben ha jöttek volna velem, akkor sem olyan a hangulat.
Sokszor merengtünk el azon, hogyan lehet elb@szni egy egész hetet a Szigeten unalom és meló nélkül? Mert így, dolgozván nagyon elrepült. Emlékszem, ahogy megyünk befele, felcsatoljuk a karszalagokat, nyakunkra vesszük a PASS-okat, néhány kép a melóról és már jövünk is haza. Bezzeg az iskolában sosem repül így az idő...



[link]

Ez a kép fogadott minket. Jó érzés volt újra ott lenni. Sok minden megváltozott, ahogy beértünk.
Eleve nem volt ott a 3 PH!-s barátom, Eddie141, Prof01, GG888. Nagy kár, élmény volt velük dolgozni.
Aztán (mivel egy kocka fórum) nem volt EA sátor, így hát bulizni kellett eljárnunk este:D
Nem volt Nemzeti konyha sor, nem volt Arany Ászok sátor (Dreher vette át a helyét), nem volt Bahnhof, E-klub bár (AXE vette át a helyét), Lett egy Hungarikum falu elnevezésű rész, ami tavaly 2 db egyenes Arany Ászok bár volt. Mindenesetre sok élmény fűződik ahhoz a helyhez, de lentebb írok arról is.

Mentünk egy kört, megnéztük mi hol van, mi hol nem. Furcsa volt, valami mindig változik. Már erőlködve kell visszagondolnom, hogy tavaly hogy volt erendezve, akkor még szembetűnt a különbség. Tankcsapdára ki sem mentünk, de hallottam, ahogy megint nagyon szarul énekelte a Mennyország touristot Lukács.

Na, első reggel, kelés 5:30-kor AM, király. Furcsa, ahogy csörgött az óra beébredtem és keltem és öltöztem. Szakadó eső, táskából esőkabát elő. 1 órát késtünk a kimenetellel, úgy szakadt. Mikor végre elállt, mehettünk felszedni azt a fél kukás-zsák szemetet 12 órában. Mivel még fittek voltunk, volt erőnk ilyenekhez kitaláltuk, hogy csinálunk egy Soproni reklám Sziget remixet, amit felveszünk. Hát nem lett belőle semmi, mindenesetre a szövege ilyesmi (A 3 kiemelt úriember talán jobban érti):

"Nem vagyok kukás, nem hordok narancssárga mellényt, és nem örülök, ha a turisták összekevernek minket az FKF-esekkel. A Sziget egyik legbüdösebb és legnehezebb munkáját végzem és velem együtt sok kollégám érti mire gondolok, ha azt mondom: Big Bag. Büszkén gondolok Papára, a nagyfőnökre, Máriuszra, az igazságosra, Félixre a szemétszedők megmentőjére. Szeretem a fa csipeszt, a visszatekert zsákot és a részegeket. Itt élünk egy hétig az Óbudai-sziget szívében, szemétszedésben mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk dolgoznak a világ "legjófejebb" munkásai! Sziget Fesztivál, én így szeretlek!"

Meg volt a jókedv és a vidámság, ahogy ez megvolt tavaly is. Ez legalább nem változott. A legvidámabb barakk kitüntetést simán magunknak ítéltem. Az egyik srácot tőlünk áttették egy délelőttre, hát sikítva menekült és kérte, hogy hadd legyen velünk. Semmi humor. Csönd és szemétszedés.

Harmadik nap nagy várományosa Armin Van Bü-Bu-Bü (hát Sanyi ezt se tudom kimondani...)
Annyira nem a kedvencem, inkább csak a volt osztálytársamnak, én csak a neve miatt mentem ki. Háát, az előtte fellépő Pole Position nekem jobban tetszett. Ráadásul annyian voltunk, hogy táncolni sem volt elég hely, izzadtunk mint a ló, nyomorogtunk. Legalább pogó nem volt, de erre a műfajra ez nem is jellemző.



[link]

Emlékeztem, hogy a Showder Klubbos Aranyosi Péter mondta, hogy kint lesznek a Szigeten, meg mondták, hogy régebben is voltak. Megtaláltuk, a Civil-színpadon léptek fel. Aznap Hadházy Laci lépett fel, amiről lemaradtunk sikeresen adminisztratív munkák miatt, és valaki akit nem ismertem. De sokszor felkacagtam rajta, jó poénokat dobott közénk.



[link]

...És valahol itt folynak egybe a történetek, nem tudom mi-miután jött.

Showder Klubból jött Kőhalmi és a Szomszéd nénik (őket se láttam még korábban, de nagyon tetszett), másnap pedig Aranyosi és valami Balázs (ő az új felfedezett). Vasárnap fizetés osztás miatt lemaradtunk Dombováry Istvánról.

Nagyszínpad fellépők közül Fatboy Slim volt egy hatalmas pozitív csalódás. Több fülem van, mint ahány Fatboy Slim számot ismerek, konkrétan csak a Rockafeller Skankot (a szabószilvis zene, tudod Sanyi), amit játszott is, A Rolling Stones - Satisfactionnal és a House of Pain - Jump Arrounddal együtt, szóval nagyon jó bulit csinált, jó kis Sensation hangulata volt ezekkel az OldSchool számokkal és egyébként is a többi számával. A Magyar Labdarúgó Válogatott idegenbeli mezében lépett fel, külön tetszett, hogy nem csak fellép, hanem megnézte azt is, hogy hol. Van egy szám, amit játszott, na azt még Vasárnap is hallottam "dudorogni" az emberektől:)

Aztán jött a várva várt péntek, egy erős fellépő párral, a Pendulummal és a Prodigy-vel.
A Pendulumért odavagyok, de a koncertjük nem b.szott hanyatt. Nagyon sok mély volt benne, a vokál kevés volt, nem is mindig énekeltek. Viszont közönséget toborozni azt nagyon tudtak. Egyfolytában énekeltettek minket, összességében az élmény nem volt rossz, csak a zenék nem olyanok voltak mint az albumon. A pig-pogó viszont negatív élmény volt, nekem nem okoz örömet, ha fellökhetem a másikat. Mögöttem ráadásul lányok álltak, az egyiket homlokon könyököltem akaratomon kívül, egy lökéshullám keretében.



[link]



[link]

Aztán kisebb-nagyobb szünet; Prodigy. A legnagyobbat ezen tomboltunk, eszméletlen bulit csaptak a fiúk! Nem emlékszem melyik számmal nyitottak, de a 3.-4. szám a Breathe volt. Nagyon jól hozták össze, az előzőnek vége lett, és egyből kezdték. Amíg az előző zene ment, addig halk dudorászás és füttyögés volt, de amikor elindult a Breathe, akkor üvöltött mindenki, hangos ováció fogadta. Előttem gyönyörű lányok táncoltak, a tömeg hatására pedig rendesen összetoltak minket, és amikor ugrált...:) Azt hiszem nem kell részleteznem.

Utolsó előtti nap megtalált minket egy meleg srác, ő legenda lesz a következő Szigetre:)
Odajött az egyik csere-szemétszedőnkhöz és beszélt neki angolul, de a kolléga nem értette. Odamentem neki segíteni, aztán a srác nem volt teljesen tiszta, bemutatkozott, ő Carlos.
Carlos Los Angelesből jött el hozzánk. Elkezdtünk vele spanolni mi, fiatalok. A nyitókérdése hozzám az volt, hogy "Hableboo have you boyfriend or girlfriend?" Mondom, hogy girlfriend, most nem állok le magyarázni, hogy most éppen single vagyok, de különben barátnőim szoktak lenni. Ekkor még csak sejthettem, hogy langyi a csávó. Beszélgettünk vele, mire mondott valami olyasmit a kollégámnak, hogy "you are so cute", tehát, hogy "cuki vagy". Hangos röhögés, mire a könnyeimmel küszködve megkérdezem, hogy, "Are you Gay?" mire a válasz felmutatott hüvelykujjal: "Very!" Na ott kész voltam, beledőltem a kukás-zsákomba, fetrengtem. Még nem hittem el. Reménykedtem benne, hogy csak viccel. Nem viccelt. Nem lehetett jó érzés, hogy 10-en kiröhögik, utólag picit sajnálom.
Bizonyításképpen rápaskolt kolléga úr seggére, itt már nem nevettem olyan őszintén. Próbáltam úgy csinálni, mintha dolgoznék, de követett. Azt nyilatkozta rólam havernak, hogy "She's mean!". Nem tudom, nem gyúrok, pedig nincsenek nagy melleim, és szerintem nem vagyok összekeverhető egy hölggyel. Mindegy. Utána olyanok hagyták el a száját, hogy "I wanna kiss you", "I follow your ass"... Az enyémet pedig olyanok, hogy "Fuck off please" "I don't care, I'm Hetero". Valahogy sikerült lerázni.
Mondanom sem kell, a humorgyártás alapja megvolt arra a napra:)

Eljött az utolsó nap. Nem akartam elhinni, olyan gyorsan elszaladt. Szempillantás alatt. Rossz érzés ezt még leírni is most nekem. :(
Oda kellett csapni az utolsó estének, bementünk a VIP Szeparéba, ahova minden dolgozó bemehet, celebek is vannak. Ott volt Somló Tamás, Kárpáti Levente, a Hooligans basszusgitárosa, Debreczeni Zita és még sokan mások. Oda merészkedtünk az Anti Fitness Clubbos sráchoz, először csak azért, hogy a barát-barátnőmnek eldicsekedhessek vele, de ahogy beszélgettünk kiderült, hogy halál jófej srác. Ott volt a barátnője is, jót dumáltunk velük. Igen, eddig én is azt hittem, hogy emos 15 éves szarok az AFC-sek, de bevallása szerint Punk. Én hiszek nekik, mindenesetre tényleg normális, nincs elszállva magától, mint a Hooligans-es forma. A beszélgetés végén elnézést kért, átment egy másik társasághoz, addig a barátnőjétől megkérdeztem, mondom "Bocsi, nézdd el nekem, nem vagyok fan, ő ki is?":D Hát visszakaptam a Carlos-os kiröhögést, kegyetlenül pofán röhögtek engem, igaz annyira nem voltam már szomjas, ezért nem érdekelt túlságosan. Azért megtudtam, Balázsnak hívják és ő a dobos.

Volt egy aranyköpése a cimborámnak, a következő beszélgetésben hangzott el:

Erika: Tomi, lehet egy intim kérdésem? Mennyi pénzt hoztál magaddal?
Én: 22cm! (Egy kicsit bezavart az intim szó)
Gábor: Nekem 30-am van:) ...és te, Erika? Te üres kézzel jöttél?
Én: Erika adóssággal jött.
Gábor: Jah, és én fizetem!:D

A hazacipekedés szomorú volt és keserves, hozni azt a sok csomagot megint és otthagyni azt a helyet, ahol egy hétig laktál. Szívemhez nőtt a Sziget. Tényleg, nem is tudom elképzelni milyen lehet, hogy van Sziget, és én ezek után itthon vagyok. Jövőre remélem ismét mehetünk, de ha nem, akkor pénzért, de innentől amíg lesz, egyet sem fogok kihagyni. Ámen.

Lezárásképpen néhány kép from Sziget, ökörködések, koncertek.



Élmény fürdő



Irie Maffia



Nem igazi ló, de az vagyok én



No komment



[Do Not Feed]



Csipesz Csapat



inkább koszos, mint lebarnult

Köszönöm, hogy elolvastad!

A helyesírási hibákért elnézést, ha észreveszed, kérlek írd le és kijavítom!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.