2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Szellős ház és annak evolúciója!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megtetszett az Antec Skeleton, de zseton híján inkább megcsináltam magam!

[ ÚJ TESZT ]

Rev. 2.0b

Jogos lehet a kérdés: Minek vízhűtés, ha egyszer jól szellőzik a ház, és jó a hardverek hűtése is? A válasz egyszerű: TUNING.
Mivel minden hardver rejt magában még némi pluszt, így nem voltam rest, hogy kiaknázzam a gtx480 és az X6-os rejtett tartalékait. Viszont hamar elértem a léghűtés határát, nyitott gépház ide vagy oda. Nem volt mit tenni, mint belevágni a vízhűtés megtervezésébe, megvásárlásába, majd összerakásába. Elárulom, ezek közül az összerakás volt a leggyorsabb és a vásárlás a leglassabb. Nem, csak azért mert jól meg kell fontolni, hogy mit vesz az ember, hanem azért is mert bizony drága mulatság!

Mikor összeszedtem minden alkatrészt a vízhűtéshez, kipakoltam a gépházból az összes hardvert, majd nekiláttam az átalakításnak.
A gépház tetejére terveztem beépíteni a 2 db radiátort (egy dual és a tripla hőleadó személyében) és a pumpával egybeépített víztartályt. Mivel a teljes rendszer közel 2 liter vizet tárolt magában így a nem várt súly bizony kicsit megnövelte a ház instabilitását, amiről már korábban szóltam. Kénytelen voltam megerősíteni az egyes szintek és a tartó oszlopok közötti kötést.

Miután elrendeztem a tetőn a hűtéshez szükséges dolgokat, mindent leszereltem és a fa keretet végre lefestettem! A festéshez flakonos (aeroszol) fekete festéket használtam. Pár nap száradás és újra fújás után nagy lelkesen összeszereltem végre a gépet, betöltöttem a vizet a rendszerbe és megkezdtem a tesztelést!

Lássuk a munkafázist, és az eredményét:

Radiátor szerelés:

GTX480 vizesblokk:

CPU blokk:

És a lefestett, elkészült rendszer:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.