2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Synology DiskStation DS920+ NAS

A magas árért cserébe egy olyan készüléket kapunk, ami több területen is kiszolgál, jól skálázható és időtálló.

[ ÚJ TESZT ]

Szolgáltatások

Nézzük meg röviden mit is nyújt a “Csomagkezelési Központ”, melyen keresztül az alkalmazásokat tudjuk elérni, nagyjából úgy száz alkalmazás érhető el egyébként jelenleg.

A menü lényegében három részre van osztva, elsőként a Synology által készített alkalmazásokat láthatjuk, utána a nyílt forráskódú alkalmazások, végül pedig az úgynevezett közreműködő alkalmazások következnek, melyet külső fejlesztők tartanak karban.

A Synology által fejlesztett szoftverek közül rengeteg hasznos dolgot emelhetünk ki, DNS szervertől kezdve, email szerveren át, a Synology Photos nevű alkalmazásig, mely segítségével a Google Photos, iCloud Photos felhőszolgáltatásokhoz hasonlóan tárolhatjuk, rendszerezhetjük és érhetjük el képeinket a NAS-on, de megemlítendő a Synology Office is, ami lényegében egy online felület ahol dokumentumokat, táblázatokat, diákat hozhatunk létre és szerkeszthetünk, akár mások közreműködésével is. Alapvetően jó alternatíva tud lenni egy NAS használata a Google által is biztosított szolgáltatások helyettesítésére, anélkül, hogy külső félnek biztosítanánk hozzáférést az adatainkhoz, illetve, havi díjat sem kell igy fizetnünk.

De elérhető még CMS, iTunes szerver, különböző biztonsági mentések készítésére szakosodott szoftver stb., vagy épp a Virtual Machine Manager. Illetve természetesen IP kamerákkal is használható az eszköz a Surveillance Station segítségével.

A nyílt forráskódú szoftverek között megtaláljuk a Dockert, ami kimondottan hasznos, ha szeretnénk bővíteni a lehetőségeinket, de különböző adatbázisok is elérhetőek, de otthont adhat WordPress blognak is vagy adatbázisnak is a MariaDB használatával.

A közreműködő szoftverek között megemlítendő, hogy több média szerver is rendelkezésre áll, például a Plex vagy az Emby, de a népszerű távvezérlési megoldás, a Teamviewer is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.