2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Sony MDR-XB400 - Mély túladagolva

Mit tudhat egy belépő szintű, mély hangokra kihegyezett fejhallgató, avagy teszt egy 'bass head'-től.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, csomagolás

Bevezető:

Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e ezt a cikket, ugyanis ez az első tesztem, ráadásul sem audiofil, sem hozzáértő nem vagyok, ezért kérlek titeket ennek megfelelően olvassátok. Ezen kívül még jó ha tudjátok, hogy minden amit leírok az én szubjektív véleményem, lehet, hogy sokan másképp gondoljátok vagy halljátok az itt leírtakat.

Néhány héttel ezelőtt beadta a kulcsot az agybanyomós fülhallgatóm, úgyhogy új hordozható hangkeltő eszközre volt szükségem. Jött a tavasz, én pedig szeretek görkorcsolyával rohangálni Budapest belvárosában, viszont a hallójáratba helyezendő fülhallgatóknak megvan az a nagy hátránya (vagy előnye), hogy semmit sem hall bennük az ember, így róluk le kellett mondanom.

Mostanában főként dubsteppet, glitch-hoppot, progressive house-t, meg hasonlóan elvetemült elektronikus zenéket hallgatok az esetek 80 százalékában, ezért a másik fontos szempont az volt, hogy legyen erőteljes a basszusa (konkrétan szerettem volna, hogy már félhangerő körül kocogjon a fogam a basszustól egy ütősebb dubstepnél), így kiestek a hagyományos fülhallgatók is, a fejhallgatók között kezdtem el nézelődni.

A harmadik fontos szempont nálam az ár volt, örültem volna neki ha beleférek az általam szabott 10000 Ft-os keretbe. Megnéztem, meghallgattam néhány fejhallgatót, végül a Maxell Retro DJ-je és a Sony maradt versenyben, az első kicsit kényelmetlen volt nekem úgyhogy végül a Sony-t választottam. De nem is szaporítom tovább a szót, kezdődjön a cikk érdemi része.

Csomagolás, minőség, design:

A csomagolásról olyan sok mindent nem lehet elmondani, műanyag és nincs benne semmi a fejhallgatón és néhány papíron kívül, ez szerintem egy jó nagy fekete pont a Sony-nak, igazán beletehettek volna a csomagba egy hordtáskát ha már egy hordozható fejhallgatóról beszélünk. Ezeken kívül sok helyen és jó nagy betűkkel hirdeti a doboz, hogy egy basszusra kihegyezett fejhallgatóval van dolgunk.

Maga a füles szerintem teljes egészében műanyagból készült, bár lehet, hogy az ezüstös alkatrész amiben a csapágy lakik alumíniumból van, ezt nem tudtam eldönteni. A fülpárnák a Sony szerint bőrből vannak, míg a kagyló külső oldalán fényes fekete műanyagot találunk, ami szerintem kellemes tapintású, de erősen gyűjti az ujjlenyomatokat.

A minőségérzet szerintem egészében bőven megfelel az árkategóriának, nem recseg vagy nyikorog, a pánt állító racsni nem hinném, hogy hamar el fog kopni, bár abba a bizonyos (talán) alumínium alkatrészbe épített racsni, ami megakadályozza, hogy a hangszórók magatehetetlenül forogjanak, érzésre nem tűnik túl időtállónak, de ezek csak az én feltételezéseim. A design szerintem kiváló, letisztult, egyben elegáns és divatos, utcára bármilyen környezetben megfelel.

A hordozható kialakítás abból áll, hogy el lehet fordítani a kagylókat 90 fokban, így síkba kerül az egész és sokkal jobban elfér a táskában a könyvek, füzetek, laptop, stb. mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.