2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

SimCity 4: 2013-ban

Hibaelhárítási útmutató, mert nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy elsőre sikerül minden!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Ezen sorok írásakor még nagyban tombol az új SimCity körüli botrány. Sajnos nagyon úgy tűnik, nem sikerült továbbvinni az előző rész (nem a Societies nevű borzalom) koncepcióját és a sikerét. Lényegében az alábbi hibás koncepcióból (pontosabban annak a hibás továbbfejlesztésből) eredő problémákkal rendelkezik az új jövevény, melyekből már az egyik hiba megléte is bőven elegendő indok sokaknak ahhoz, hogy ne vegyék meg.

Mindig online kell lenni / nincs offline mód, kis városok, nincs terraformálás, a regionális közlekedést nem mi építjük ki / irányítjuk, nincsen metró, kötelező a felhőbe mentés és még lehetne tovább sorolni. Sajnálatos módon jó néhány szempontból visszalépés az új SimCity az elődhöz képest, így sok lelkes városépítő kénytelen visszatérni a jól sikerült korábbi (SC4, SC3K) vagy más által készített változatokra (pl. Cities XL), és a fórumokat olvasva rengetegen vissza is térnek.

Azonban nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy a SimCity 4 telepítését követően gondtalanul tud játszani. A releváns fórumokon körülbelül a Rush Hour megjelenését követően egyre többen jelezték, hogy egy modern, up-to-date rendszeren különféle hibák játszhatatlanná teszik a játékot.

Azt hiszem, nem mondok újdonságot azzal, hogy a „régi játék + modern, erős hardver = gyors és gondtalan játék” képlet sosem vagy nagyon ritkán működik problémák nélkül. Sajnos az SC4 sem kivétel ez alól: sokan jelezték, hogy különféle stabilitási és/vagy grafikus hibák, valamint aggasztóan lassú sebesség akadályozza a játék normális használatát.

Ezen cikk célja tehát a SimCity negyedik részénél gyakorta jelentkező hibák elhárítása, valamint a játék tweakelése a nagyobb sebesség & jobb grafika elérésében.

A játékot az alábbi konfiguráción teszteltem:
- CPU: AMD FX-8320 @4,2 Ghz
- RAM: 12GB DDRIII (1600 Mhz)
- VGA: Sapphire 7850OC 2GB (1050/1250) //CCC: 13.2beta6
- SSD: 120GB Corsair Force3
- OS: Windows 8 Pro x64
- Ver.: SimCity 4 Deluxe Edition (w. Update B638)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.