2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

RockMelt - fiatalokra szabva

Webböngésző integrált közösségi alkalmazásokkal

[ ÚJ TESZT ]

Telepítés

A RockMelt böngésző egyelőre csak béta állapotban van, tehát hibák mutatkozhatnak. A használatához jelenleg még meghívó szükséges, amit egy már RockMelttel böngésző Facebook ismerősünk tud küldeni nekünk. Az ezután kapott direkt linken jutunk el a szoftver oldalára, ahol lehetőségünk van letölteni azt.

RockMelt - fiatalokra szabva

A link letöltése után felugrik a Facebook engedélykérő ablaka, melyben az összes létező funkcióhoz engedélyt kell adnunk, hogy használhassuk az alkalmazást. Aki ennek kevésbé örül, inkább még itt hagyja abba a RockMelt használatát.

RockMelt - fiatalokra szabva

Az engedélyezés után automatikusan települ a a Facebook alkalmazás, melyet korlátozott jogosultságú felhasználó is telepíthet, nem szükséges rendszergazdai hozzájárulás. A telepítés néhány másodpercet vesz mindösszesen igénybe. Az asztalon található gömb alakú parancsikonnal indíthatjuk is a böngészőt, ami rögtön kéri, hogy kapcsolódjunk vele a Facebookra, enélkül nem is enged tovább. Ha csak mi használjuk az adott gépet, vagy felhasználói fiókot, akkor célszerű lehet beléptetve maradást is bepipálni.

RockMelt - fiatalokra szabva

Első indítás után felkínálja a lehetőséget a RockMelt, hogy az összes eddigi böngészési adatunk, elmentett jelszavaink, vagy könyvjelzőinket importáljuk a gépre telepített böngészőkből. Ez azért nagyon hasznos, mivel az alkalmazás eltárolja az adatokat, és bármilyen gépen, ahol megtalálható a RockMelt, bejelentkezés után úgy használhatjuk azt, ahogy a saját gépünkön. Ugyanúgy meglesznek a könyvjelzők, a követett oldalak. Itt erősen megkérdőjelezhető, hogy ez mennyire biztonságos, hiszen a Facebook profilunk feltörése után a RockMelt segítségével akár az összes jelszavunk ellopható!

RockMelt - fiatalokra szabva

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.