2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

PIPO Smart S2 – könnyűsúlyú versenyző

Jó képernyő, dupla kamera, erős hardver nagy tárhellyel, teljes értékű USB Host porttal, olcsó áron.

[ ÚJ TESZT ]

A tábla maga

Amikor kivettem a gépet a dobozból, a képernyőn egy elég hanyag módon felrakott fólia volt. Ezt rögtön ki is cseréltem a hozzá járó, viszonylag masszív fóliára (amit az első nap sikerült megkarcolnom, úgy tettem be pont a táskámba, hogy valami végighúzta).


A gép oldala

Átnéztem a külsejét a készüléknek. Oldalt van 2 hangerőgomb, egy vissza és egy menügomb. Az alsó gombok, csatlakozók és egyebek felsorolva (a képen jobbról balra):
- Teljes értékű USB csatlakozó, pendrive-ok, egér, billentyűzet csatlakoztatására.
- MicroSD aljzat, amivel állítólag 32 GB-ig lehet bővíteni a készüléket.
- MiniUSB csatlakozó, hogy géphez lehessen kötni
- Szabványos 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó
- Power jack, a töltő csatlakozója (USB-n keresztül sajnos nem tud tölteni)
- MiniHDMI aljzat
- Besüllyesztett RESET gomb (mivel az akkumulátor nem szedhető ki)
- Bekapcsológomb
- Mikrofon

A borítás műanyag, nem túl jó minőségű, de nem a legrosszabb. Az egyik nagy probléma viszont az összeszerelési minőség: a képernyő keretét nyomkodva érezhető, hogy mozog, és ezt ő is konstatálja hangos recsegéssel.

A súlya nem épp pehelyhez hasonlatos, de nem túl nehéz, hosszú távon se fárad el a kezed, ha csak egy kézben tartod (a cikk alcímét elsősorban az árára értettem).

A borítás alatt egy Rockchip RK3066 duruzsol, 1 GB memóriával karöltve, a grafikus gyorsító szerepét egy négymagos Mali M400-MP4 tölti be. Található itt Wi-Fi (természetesen), de ami nem mindennapos (ebből az árkategóriából ki szokták hagyni), Bluetooth modul is került bele.

A tábla dupla kamerával rendelkezik, hátul egy 2 Megapixeles, elől pedig egy 0,3 megapixeles található. Nyilvánvalóan, ilyen árkategóriában nem várhatunk mást, és amúgy sincs sok ember, aki az életének fontos emlékeit egy táblagéppel örökíti meg, Skype-oláshoz meg valószínűleg tökéletesen elegendő.


A hátlap (a matrica természetesen nem a gyári design része, azzal tettem „egyedivé” )

16 GB belső tárhelye (amiből kb. 14,5-öt használhat a júzer) rengeteg programnak és más adatnak adhat helyet, egy ideig nem fog sikerülnöm megtölteni.

A képernyője, ami (állítólag) LED-es technikát alkalmaz, valóban 1024x768-as (bár az alsó sáv miatt tudtommal az alkalmazások csak 1024x600-at tudnak felhasználni), szép színeket eredményez, és meglepő módon erős napsütésben is jól lehet látni (az egyik nap ebéd közben filmet néztem rajta, és az ablakon a napfény pont a képernyőre sütött, de egyáltalán nem volt zavaró).

A mérete (bár ez szubjektív) éppen megfelelő. Nem foglal túl sok helyet, kisebb táskában is elfér, nem muszáj 2 kézzel fogni, de a filmnézés élvezetes rajta (persze ez függ a film minőségétől is, egy sz@r film nem lesz jobb ezen se).
A kerete nem épp vékony, de nincs vele kifejezett probléma, egész átlagos méretekkel rendelkezik. Az érintőpanel kapacitív, multi-touchos, állítólag 5 pontig érzékel.


Mérete

Az akkumulátoridejére sem lehet semmi panasz. 5000 mAh-s akkumulátorral van szerelve (amit, mint már feljebb írtam, nem lehet kivenni), amit a töltő körülbelül 4 óra alatt tölt fel teljesen (ez persze még egy friss akku, ez még bőven fog változni). Gyakorlatban, aktív használat mellett késő délutánra merül le (egy átlagos napon, délelőtt esetenkénti játékkal, délután masszív filmnézéssel).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.