2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

One For All - Egy, mindenki helyett

One For All Essence 4 URC 7140 univerzális távirányító: lehet élet a Logitech Harmony-n kívül is!

[ ÚJ TESZT ]

Használat és befejezés

Használat

Ami elsőre szokatlan, hogy a távbökőt megfogva és használva, nem mindig az történik, amire számítunk... Persze nem kell rosszra gondolni, pusztán arról van szó, hogy a távkapcsolón mindig ki kell választani a Mode gomb segítségével a vezérelni kívánt eszköz típusát, mert alapértelmezetten mindig azon marad, amit legutoljára használtunk. Ha ezen túllendülünk, akkor teljes értékű eszközként vonulhat be a nappalinkba.

Természetesen a speciálisabb távirányítók bizonyos funkciói (pl.: erősítő beállításai) alapesetben nem érhetőek el vele. Át kell őket másolni, de ebben az esetben jól be kell gyakorolni, hogy melyik funkció melyik gombra került, vagy pedig a kezünk ügyében kell tartani a korábbi eszközöket is. Ez lehetne talán a legnagyobb hátrány a kis One For All-nak, de gyakorlatilag az esetek 99%-ában nálam már csak ez maradt használatban, a hétköznapi igényeket a rendelkezésre álló gombok kielégítik.

Az én esetemben a végleges kiosztás tehát így néz ki:
- TV = TV, minden gomb a feliratnak megfelelő gyári funkcióval
- DVD = MP, ahol a lejátszás vezérlők, menü gombok értelemszerűen a saját, a teletext gombok pedig a hangsáv váltás, feliratkezelést kapták meg
- AMP = Erősító, ami szintén maradt a gyári, így a számgombok a forrásválasztást végzik, a többi pedig feliratnak megfeleltethetően (pl.: menü gomb = OSD on, vagy Info = dekódolandó forrás fajtájának kijelzése, stb.)

A vezérlési koncepció összeállításakor még számoltam vele, hogy egyszerre fogok több eszközt irányítani (bekapcsolni mondjuk), sőt bizonyos funkciók makrózását is terveztem, azonban ezt a valóság felülírta. Mindegyik eszköz önmagában, vagy bizonyos párosításokban való használata nem teszi lehetővé, hogy egyszerre vezéreljem őket, a felhasználás jelenlegi módja pedig a makrózást sem: zenelejátszás néha media playerről erősítővel történik, a tv nézés erősítővel vagy éjszaka anélkül, egy gyors sorozatnézés játékosról csak a TV-vel, vagy filmnézés mindennel együtt.

Használat közben

Kimerítő teszt a youtubeon német nyelven.

Befejezés

A leírásból kiderül, hogy bizonyos funkciók még általam sem kerültek kipróbálásra, de talán ezek már túlmutatnak a hétköznapi felhasználáson. Úgy gondolom, hogy megérte a távvezérlőt megvásárolni, a Logitech megoldásaihoz képest jóval olcsóbban sikerült az általam támasztott elvárásoknak megfelelő távirányítóhoz jutnom. Tudom, hogy tudásban azért elmarad a konkurens termékektől, viszont ár/érték arányban szerintem kiváló választás, így másfél hónap együttélés, tartós teszt után, bátran merem mindenkinek ajánlani.

Linkek

Gyártó oldala
Használati útmutató és extra funkciók

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.