2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Olcsó alternatíva? HD4890 CrossFire

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Avagy ütős kombináció DX10.1-re kisebb kompromisszumokkal.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek

Először a Crysis két részével izzasztottam a VGA-at, mint látszik az eredmény magáért beszél. Nem 100%-os a CrossFire hatásfoka, de arra pont elég, hogy ilyen magas részletesség mellett is gond nélkül játszható a játék. A Warhead alatt párszor leesett az FPS, egy-egy nagyobb robbanás bizony elég megterhelően hat, de ezt inkább a játék betegsége. Az OC-ra szépen reagál mindkét game.

Folytattam a tesztet a két kedvencemmel, Shadow of Chernobil-t nem akartam már külön megnézni, de az is örök kedvenc marad. Az FPS itt is néha drasztikusan leesett, főleg a Clear Sky esetében, de csak egy pillanatra, és nagy ritkán. Nem volt különösebben zavaró. A CrossFire hozta a majdnem tökéletes hatásfokot, OC-s eredmény itt is a helyén van.

Itt pedig a maradék ötös, egy kalap alá vettem őket. Call of Juarez sorozat is az egyik kedvencem, szintén nagyon szép a környezet kidolgozottsága. Itt számomra érthetetlen a single 4890 szereplése(többször lefuttattam, de nem volt változás), súlyosan elvérzett, míg a CF rendszer szárnyalt 100%+ -os hatásfokkal. Far Cry2 annyira nem a kedvencem, inkább öcsém szokott vele gyújtogatóst játszani, de az biztos, hogy CrossFire hatásfoka itt is 100% -os. Resident Evil 5 -ben nem működött a CF, nem próbáltam meg orvosolni, nem értem az okát. HawX-ben fején találtam a szöget(pedig úgy voltam vele, egy város jobban leterheli a vga-at...), sikerült egy olyan pályát választanom, ahol nincs kínpadra téve még a single felállás sem, de az látszik, hogy a CF hatásfoka megint csak tökéletes. Dirt2 alatt ugyan ez mondható el, nagyon szépen dolgozott a rendszer.

Végezetül Unigine Heaven alatt is megnéztem a teljesítményt, csak a formaság kedvéért. Bár őszintén mondva, nyugtató volt nézegetni, egyszer be is aludtam.:)

És egy kis erődemonstráció 3DMark06-alatt, sajnos CCC lock-al.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.