2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

NZC 150-estől a Clarity 4-esig

Jellemfejlődés a minőségi zenehallgatás irányába: talán nem vagyok egyedül azzal, amin keresztül mentem.

[ ÚJ TESZT ]

Az új szerzemény

Tangent Clarity 4 "zongoralakk fehér" színben, 56.500 HUF-ért (listaára 99.990 HUF, de erre még visszatérek).

Ami először megdöbbentett, a súly volt! 325x390x245 mm és 4,5 kg. Emlékeztetőül a SAL 2610s 2,8 kg! Nem nejlonban volt a dobozán belül, hanem finom, puha textilzsákban! Kaptam hozzá egy pár fehér kesztyűt is (ezt már kicsit parasztvakításnak tartom, de a boltban hagyott árba épp belefért két darab pamut kesztyű... ez igaz).

Minőséget sugároz, de legalábbis igyekszik elhitetni, hogy ***** drága vagyok, de hidd el jó lesz velem. És tényleg. Kis méretei ellenére olyan mélyeket produkál, hogy hihetetlen!
És most nem a Logitech-féle Média Marktban hallható monoton, fejfájós "buffogásra" gondolok!
Flea minden húrpendítését külön lehet hallani a The Adventures of Rain Dance Maggie-ben, pedig csak MP3-ban hallgatom!

Annyira tisztán szól, hogy hihetetlen. Szomszéd nem hitte el, hogy nincs elrejtve egy mélyláda, valahol a szobában. Persze nem szakítja le a fejet, de egy átlagos szobában 1,5 - 2 m-ről hallgatva tökéletes.
Nem csak a mély hangoknál van elemében, hanem minden tartományban. Gyönyörűen betölti a teret, Brian May szinte előttem tépi a gitárt a Hammer to Fall-ban. De a legnagyobb döbbenet az MP3-ról FLAC-ra való váltásnál van. A Quimby Kaktuszliget lemezét kétszer hallgattam végig egymásután. Olyan tisztán, olyan pontosan szól, hogy hihetetlen.

Mint említettem, "egyedi ajánlat"-ként 56.500 HUF-ot fizettem, a bolti listaára 99.990 HUF. Nem tudom, hogy miért kaptam kedvezményt, webshopokban 69900 HUF az ára. Megérte 5 km-re elmenni érte.

Ne féljünk felállni a számítógép elől és menjünk be egy Hi-Fi stúdióba. Megnézhettem, kezembe foghattam, meghallgathattam. Csak 88 dB az érzékenysége? A "Somogyisra" jobb érték van írva. És? 1,5 méterről hallgatva irreleváns adat.

Féltem, hogy kicsi méretei miatt nem fog elég jól szólni, de szerencsére tévedtem. Sokat vásárolok a neten, abszolút támogatom, de vannak dolgok, amiért KI KELL MOZDULNI! Nem szabad csak a száraz adatok alapján választani.
Sajnos a minőség soha nem volt olcsó, de ha valaki ésszel választ akkor hamar rájön, hogy megéri!

Talán nem vagyok egyedül azzal a jellemfejlődéssel, amin keresztül mentem, és remélem sokan magukra ismertek.

Köszönöm annak, aki végigolvasta!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.