2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia 1662 - Zsebnehezék

A Nokia low-end készüléke: tartalmaz pár extrát, de ennyi meg egy bambi.

[ ÚJ TESZT ]

Extra funkciók, Üzemidő, összegzés

Azért a 1662-ben akad egy-két extra dolog :)

Kezdjük az FM rádióval: eléggé fapados, mert nem képes eltárolni állomásokat és kézzel kell hogy hangoljunk. Idegesítő, de megszokható.
Viszont a mellékelt füles csapnivaló: annyira halk, hogy akkor sem hallottam normálisan, ha a fülhallgatót a dobhártyámig toltam. És mivel csak 2,5-es csatlakozó van, a szabad testreszabás lehetősége megölve.

Akad itt még Számológép, Átváltó, Stopper, Időzítő, Naptár stb..

Beépített játékból 3 van: Snake Xenzia, Sudoku, Beack Rally - mind egyértemű, hogy micsoda. El lehet velük egy ideig szórakozni.

Van még beépített zseblámpa is, amit közvetlenül a felfele gomb kétszeri megnyomásával aktiválhatunk, vagy ha lenyomva tartjuk a gombot akkor csak addig ég, amíg el nem engedjük.

Az üzemidő még rádióhallgatással is 1 hét volt, hála a BL-4C típusú 860mAh-es akkumulátornak. A hivatalos készenléti idő 483 óra.

Összegzés

Szerintem a 1662 el lett rontva a tervezésnél: rossz gombsor, szabványosítás hiánya és korán meghibásodó alkatrészek jellemzik.

A jelenlegi 11.000 forintos ára jónak mondható, de ennyi pénzért szerintem akad jobb vétel is.

A zsebnehezék címet pedig ne tessék úgy érteni, hogy a telefon nehéz, hanem úgy, hogy a felesleges kategóriába tartozik.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.