2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Namtai PS2 EyeToy kamera PC-n

A PlayStation 2 EyeToy kamerája elvileg nem kompatibilis PC-vel. Vagy mégis van megoldás?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, letöltés

Bevezető

Még 2005 környékén kaptam szüleimtől egy Sony PlayStation 2-t és hozzá egy Namtai EyeToy kamerát, a szükséges játékokkal együtt. Azóta a kamera a fiók hátuljában porosodott, egészen mostanáig. Kellett ugyanis gyorsan egy webkamera a PC-mhez.

Lévén az eszköz nem kompatibilis egyik Windows verzióval sem, elkezdtem a neten keresgélni megoldások után. Itt jegyezném meg, hogy a lenti folyamat nem az én agyam szüleménye, csak fordítottam magyar nyelvre a menetét. A forrás a cikk végén található.

A cikk megírásához 32 bites Windows 8 Pro-t használtam, de a munkafolyamat működik Vistán, 7-en (32 és 64 biten) is.

A driver

A kamerát még ne dugjuk be! Első lépésként le kell töltenünk egy drivert innen. Elindítjuk a telepítőt, és amikor a szoftver kéri, hogy csatlakoztassuk az eszközt, megnyitunk egy intézőt (a kamera még mindig nincs csatlakoztatva a géphez) és az alábbi helyre navigálunk: C:\Users\Tamás\AppData\Local\Temp (Ahol C: a Windows meghajtó)

Itt a mappákat időrendi sorrendbe rendezve az első, vagy a második legújabb mappába belépve a következő látvány tárul elénk:


Katt a nagyításhoz!

Az itt lévő első mappát másoljuk ki biztonságos helyre (pl. az Asztalra). Ezután a Feladatkezelővel bezárhatjuk a driver telepítő programját. A kimásolt mappában keressük meg a HCLASSIC.inf fájlt és nyissuk meg Jegyzettömbbel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.