2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola Moto G4 Plus - szellemi örökség?

Az első Moto, mely már a Lenovo bábáskodása alatt készült. Vajon megőrizte a korábbi Motorolák szellemiségét?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A Lenovo hosszabb ideig tartó előkészület után 2016. május 17-én mutatta be a „G” család sorban következő 4. generációját. Nem egy, hanem rögtön 3 készüléket is prezentáltak a nagyközönség számára Indiában - G4 Play, G4 és a tesztben szereplő G4 Plust. Az utóbbi években megfigyelhető a Motoroláknál, hogy egyes processzorokat, kamerákat, szoftveres megoldásokat a soron következő generációba, illetve eggyel lejjebb vagy esetleg feljebb pozicionált kategóriában bemutatott készülékükbe is felhasználnak.
Emlékezzük csak vissza a 2. generációs „Moto E” modellre, amely megkapta a „moto display”-t és a „chop-chop” kamerát. Majd jött a 3. generációs „G” modell, amibe a Snapdragon 410-es processzor került (ami épp az előbb említett „E”- ben debütált a Moto háza táján). Aztán megjelent egy „Turbo Edition” is a 3. genes G-ből, ami az X Play Snapdragon 615-ös processzorát kapta.


[korábbi generációk]

Pozitív lépésként - vagy a felhasználók által sugalmazott kritikák alapján - úgy gondolták, hogy el kellene felejteni végre az 1 GB RAM, 8 GB tárolóhely kombinációját a középkategóriában és alapnak a 2/16-os megoldást alkalmazni. A G4 Play variánsa a leggyengébb a sorban, hiszen a korábbi 3. generációs G-ben szereplő Snapdragon 410-es processzort és 2 GB memóriát kapott 5 colos kijelzővel, 8 megapixeles kamerával és 2800 mAh kapacitású akkumulátorral kiegészítve. Az alap modell a G4 lenne, amelyik 3 alapvető dologban tér el a G4 Plustól – ez a kamera szenzor, a lézeres autófókusz, valamint az ujjlenyomatolvasó.


[a 4. generáció variánsai]

A Moto G4 Plus (és per pillanat a többi Moto is) Magyarországon nem elérhető, a hivatalos Moto disztribúció még most sem állt össze, annak ellenére sem, hogy a Lenovo hivatalosan jelen van a mobilos piacunkon. Korábbi mobilarénás cikkben szeptembert ígérték – úgy legyen, csak a szervizpartnert megfelelően válasszák ki, mert pár tulajdonosnak voltak kellemetlen tapasztalatai – a tudjuk kivel, kinek a nevét most nem írom le.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.