2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Mire is használható egy tablet?

Tartalomszolgáltató? Netbook? Jegyzetfüzet? Konzol? Vagy mindez együtt?

[ ÚJ TESZT ]

Tartalomszolgáltatásra kihegyezve

Jelen írásommal nem egy tablet gépet, hanem a "tabletet" szeretném bemutatni az én szemszögemből. A mobilarena.hu-n is sokszor felmerült a szerkesztőkben, hogy mire is való egy tablet.

Az elején én is így álltam neki. Mire jó ez? Szükségem van-e egyáltalán ilyenre? Sokáig elleneztem a dolgot, hiszen volt egy netbookom. Nem mai darab, lassú is és nehéz is. Ráadásul a kijelzője csak 8,9". Sajnos az operációs rendszer (WinXP) miatt sokat így sem lehetett látni a tényleges tartalomból. A tálca és egyéb sallangok sokat kitakartak. Emiatt a kezelése sem volt kényelmes. Az üzemideje pedig nagyjából 5 óra volt, ha a legkisebb fokozatra állította be magát a gép. Iyenkor persze a processzor órajele is csökkent, így a használhatóság még rosszabb lett (900 MHz-nél is kisebb lett).

Tavaly szeptemberben beruháztam egy iPad 2-re.

Először a kíváncsiság hajtott, miután az iPhone-omat nagyon megszerettem. Tudása elég jó volt, de néha a kijelzője kicsinek bizonyult, főleg otthoni használatkor. Így reménykedtem, hogy több funkciót is kivált majd a tablet. Most már odáig jutottam, hogy a számtógépet alig kapcsolom be. Szinte csak azokhoz a játékokhoz, amelyeket ott tudok játszani. Illetve a powerpoint fájlok dia szerű nyomtatásához (remélem az Office iOS-en való megjelenése ezen is segít majd).

A legfontosabb funkciója egy tabletnek a tartalomszolgáltatás. Az otthoni internetezés (szörfözés), zenehallgatás, képek nézegetése, filmnézés, könyv/magazin olvasás. Mi böngészésre és olvasásra használjuk a legtöbbet. Természetesen erre a legjobb. Könnyű, gyors, azonnal készen áll. Nem kell "órákat" várni, míg bebootol. Az üzemideje fenomenális, körülbelül 10 óra használati és 30 nap készenléti idő. Eddig ahogy néztem, egyik számtógépes eszköz sem képes erre (ekkora méretben).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.