2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lumia 620 bemutató

Rohanjunk-e a boltokba a tökéletes középkategóriásért, ha csak a telefon, az email és naptár a fontos?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Előre leszögezném: szubjektív tényezők által erősen befolyásolt tesztről van szó jelenleg!
Aki nem képes más véleményét figyelembe venni, ne fáradjon az olvasással. :)

Sem audiofil, sem profi fotós nem vagyok, a pixeleket nem keresem mikroszkóp alatt, hanem a hétköznapokban majdnem teljesen átlagos felhasználóként HASZNÁLOM a készüléket és funkcióit:
- telefont
- a fejlett naptárfunkciókat, emlékeztetőket
- e-mailezést
- esetleges eltévedésnél a térképet

Ezelőtt volt 5.0, 6.0, 6.5, 7.5-8-as windowsos telefonom, az utóbbi időkben pedig inkább androidos. Meguntam, hogy 48 mag alatt Androidon nincs élet, mert röcög, szinte mindig. Amikor az ember egy csomó pénzt kiad, ne röcögjön. Nem nagyon zavaró, csak mégis. Az utolsó előtti telefonom egy HTC Radar volt, azon megszerettem a csempéket, és azt, hogy emberi áron is "szmút" felületet lehet nyomkodni, így számíthattok egy rendszer-összehasonlításra is, de kicsit mélyebben, mint hogy "melyik szarabb".

Szóval odaevett a fene a váltáshoz: valamilyen WP8-as telefon is kellene az olcsóbb kategóriából, amivel már saját programot tesztelni és NFC-t programozni is lehet, és van benne vaku a zseblámpa funkció miatt. Így esett a választás a Lumia 620-ra. Az igényeimet kielégíti, nem is néz ki első ránézésre csúnyán, és a tesztekben sem hordják le a sárga földig.

Árösszehasonlítás

Először is nézzük, miként lehet hozzájutni!

Én jelenleg Németországban töltöm tanulmányutamat, és sikerült a telefonprogramozásba belecsöppennem - egyelőre még csak Android téren, egy Galaxy Mini 2 NFC változattal - , de már sok éve kacérkodom a gondolattal, hogy a C#-ot is meg kéne tanulni, és (anno még WM 6.5-re) telefonos programokat kéne írni.

Ezért lesz egy kis ár-összehasonlítás már a legelején. Mivel nem maradok kinn örökre, és nincs tapasztalatom a német szolgáltatók függetlenítési hajlamában, egyértelműen csak bolti telefonról lehet szó. A M***a M***t-ban 223 € - átszámítva 67 000 Ft - áron lehet beszerezni. Hogy korrekt összehasonlítást kapjunk, nem ZugGSM-beli árat keresve: Sp******p-ban 80 ezer Jó Magyar Királyi Valutába kerülne a művelet.

Hogy tovább bonyolítsunk az egyszerű felhasználó életén: a kinti MM pont telibe tesz arra, hogy a világban harmincmillió helyen van üzletük; ha megpusztul, ide kell visszahozni! Ami meg még érdekesebb: az eladó szerint valószínű nem fogják a MM-os számlával a magyar Nokia szakszervizben megjavítani... Azt merjék megtenni...

Mivel épp fekete színben nem volt, egyedül csillogós kínai játékműanyag-fehérben, és két hét múlva lett is volna szállítmány feketéből, elmentem Internetországba körbenézni. Interneten is fellelhetők mindenféle boltok, akik készségesen, számukra jóárasítva árulják a független telefonokat. Egyedül az Am***on.de árult értelmes áron, 222 €-ért fekete telefont. Két nap múlva meg is jött a csomag DHL-el, és biztos ami biztos alapon azonnal mumbi fóliát és tokot is rendeltem. Megjegyezendő, hogy kicsit viseltes állapotban volt a kartondoboz, itt-ott gyűrték, de a belső csomagolásnak nem lett baja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.