2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo YOGA Tablet 2-1050F

Egyedi formával és hosszú üzemidővel tűnik ki a piac egyhangúságából

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, kamera

Szoftver

Első bekapcsolás után a szokásos első lépéseket kell megtennünk: az időzóna, a wifi-kapcsolat és a Google-fiók beállítása, ezután a kínai cég saját készítésű, Lenovo LauncherHD elnevezésű kezelőfelületét pillanthatjuk meg. Az iOS-hez hasonlóan nincs app drawer, az első képernyőn elhelyeztek néhány widgetet, a másik kettőn az alkalmazásokat találjuk. További 15 hozzáadható képernyő áll rendelkezésre widgetek és újabb programok számára. Alulra fix indítópult került, melyet hat alkalmazásig bővíthetünk, de az ikonokat egymásra húzva bárhol létrehozhatunk mappákat.

Az értesítési sáv a szokásos módon felül van, ezt a kijelző bármelyik üres pontjáról indított lefelé irányuló húzással is lenyithatjuk. A gyorsbeállítások alulra kerültek, ahonnan a Lenovo Smart Switch is elérhető, mellyel előre beállított képernyő- és hangprofil-kombinációkat aktiválhatunk. A Vibrant móddal a színek szaturációja nő, a Matt opciót olvasáshoz érdemes beállítani, ekkor szépia árnyalatot kap a kijelző. A bal alsó sarokba került egy „multi-window” ikon, ennek segítségével lebegő ablakokba nyithatunk meg egyszerre maximum három alkalmazást, sajnos a támogatott programok listája egyelőre elég rövid.

A kötelező Google-szoftverek mellé megkapjuk a Lenovo „DOit” alkalmazásait: SYNCit, SHAREit, CLONEit, a biztonságért a Security HD felel, a Dolby programjával az equalizerrel saját hangprofilokat hozhatunk létre. A Lenovo eFrame kvázi digitális képkeretté redukálja a tabletet, olvasgathatjuk a kézikönyvet, a Yoga Tablet 2-re bökve promóciós bemutatókat tekinthetünk meg.

A sokak által használt „szociális appok” is telepítve vannak, a Facebook, a Skype és a Twitter; az Evernote vagy a Keep jegyzeteléshez elmaradhatatlan, az irodai programcsomagot a WPS/Kingsoft Office képviseli, navigációra a Route 66 harminc napos próbaverziója használható.

Digitális könyvek megnyitására a txtr ebooks alkalmas, mely Lenovo kiadású (jelentsen ez bármit), a hosszú lista végére még felkerült az UC Browser HD, ennek az oldalbetöltési sebességét kissé lassúnak találtam, és a Chrome-hoz hasonlóan sortörést sem tud. Volt még egy Gamestore nevű program is, ezt már töröltem, nem látható a képeken.

A tesztelés alatt háromszor fagyott le és indult újra a Lenovo masinája, egyszer játék közben, másodjára egy OpenGL teszt alatt, újraindításkor a GFXBench programjában pontszám helyett az „out_of_memory” szöveg jelent meg, harmadjára sorozatos képernyőmentések készítésekor. A Heartstone játék futtatása érezhetően felmelegítette a hátlapot, ami miatt egyfajta beépített védelemként a fényerő automatikusan csökkent.

Kamera

Öt alapmód áll rendelkezésre: normál, panoráma, éjszakai, makro, hangos fénykép. Egy –2-től 2-ig terjedő skálán lehet állítani az expozíciót, a fényerőt, a kontrasztot, a szaturációt és az élességet. A fókusz folyamatos, videó közben is.

A képek az átlagnál jobb minőségűek, habár a színek kissé fakóak. A tablet súlyából és méretéből adódóan elég nehéz mozdulatlanul tartani, ezért nem egyszerű mutatvány megfelelő élességű képet lőni vele, de nem lehetetlen. Az előlapi kamera képe csak Skype-hívásokhoz elegendő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logout TV: Vizesnégyes

    Mai adás témája az új és legerősebb Sony táblagép: a Xperia Z4 Tablet. Sikerült a japánoknak megcsinálni a nevükhöz méltó minőséget?

  • Logout TV: egy hét tablettel

    Egy hetet Lipcsében töltöttem egy tablet társaságában ezen próbáltam a mindennapjaim megoldani.

  • Teclast X98 Air 3G dual-boot tablet

    Szokatlanul korrekt minőségű táblagépet sikerült összehoznia a Teclastnak arra az esetre, ha nem tudsz dönteni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.