2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Koogeek S1 okosmérleg

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A dizájn korrekt, gyorsan mér, bár erős fényben kicsit látszódhatna jobban is az amúgy tök király kijelző.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztüzem

Sajnos a mérleg alján lévő QR-kódot nem tudtam beolvasni, de ez gyanítom, hogy a nyomorék telefonom hibája, mivel egyre retkebb módon működik. Helyette inkább rákerestem guglin, hogy "Koogeek app" és egy perc múlva már lent is volt. Egészen kulturált a felülete. Mivel nem akartam hozzákötni semmilyen fiókomat, inkább gyorsan regisztráltam. Ez kb. további másfél percet vett igénybe, semmi többet, szóval csak nyugodtan. Így lehet kamu adatokat is megadni neki. Amikor kezdéskor megkérdezte a tömegemet, azért elég hülyén néztem rá. Be kellett vinnem előre, méredzkedés előtt egy tömegadatot. Na mindegy.

Az első két mérésnél csak BMI-ig jutottunk el, ami ugye relatíve baromság. Ezt annak tudom be, hogy nem álltam elég ideig rajta. Megszokásból, ahogy kiírta a tömegem, már szálltam is le róla. Harmadjára gondoltam csak rá, hogy lehet, hogy csak nem volt ideje kimérni a dolgaimat.

Sajnos nem tudom, hogy az adatok mennyire valósak, de rohadtul nagyot nem tévedhetett, mert minden értékem a normális keretek között van, kivéve a BMR-t. Idézek a vital.hu egy cikkéből:

Az alapanyagcsere (BMR, Basal Metabolic Rate) az a minimális energiafogyasztás, amelyet nyugalomban levő, nem alvó, gyógyszeresen nem befolyásolt emberben mérhetünk. Pontosabban megfogalmazva az az energiamennyiség, amely az alap életfolyamatok fenntartásához szükséges, ha az egyén teljes fizikai és szellemi nyugalmi állapotban van legalább 12 órával az utolsó étkezés után, semleges külső hőmérsékleten.

Ezek alapján baromság az egész, mert nem egészen 3 perccel a méredzkedés előtt vágtam be egy hatalmas tál sárgaborsólevest. Ráadásul teledobáltam egy fél disznónak megfelelő mennyiségű szalonnával, kolbászkarikával, és főtt sonkával. Mégis csak húsvét volt. Amúgy azt mondja, hogy nem vagyok valami gazdaságos. A BMR nagyjából alapjárati gázként fogható fel, és éppen kívül esek vele a normál tartományon, azaz sokat fogyasztok alapjáraton is.

A következő méréseim adatai pár órával, illetve pár nappal későbbről származnak. Nagyon durva különbségek nincsenek, de azért vannak itt-ott. Közben azt tapasztaltam, hogy rajta kell maradni a normális mérés érdekében addig, amíg egy kis o alakú cucc jobbra-balra szaladgál a képernyőn. Amikor abbahagyta, kiír ebből 4-et, aztán megint a tömeget mutatja. Ilyenkor lehet leszállni, és nézni telefonon a dolgokat. Ha nem bámuljuk közben rögtön a telefont is, akkor kell neki valamiért pár perc, mire lehúzza a felhőből az adatokat. Ez nem úgy működik ilyen szempontból, mint a Xiaomi cucca, ez ugyanis rögtön wifin tolja fel egy felhőbe az adatokat, és a telefon onnan húzza vissza offline esetben. Ha nem offline, akkor rögtön Bluetooth-on is megkapja a cuccot a telefon.

Próbálgattam azt is, hogy sokszor egymás után ráállok, vagy kis időkülönbséggel, de mindig ugyanazt mérte ki. Analóg mérlegem sajnos nincs, amivel meg tudnám mondani, hogy mennyire mér pontosan, de az tuti, hogy jobb a Xiaominál lényegesen. Összevissza pakolgatva őket egyik helyről a másikra, a Xiaomi baromságokat mutatott, a Koogeek meg mindenhol ugyanazt az értéket.

Engem sokkal jobban meggyőz az utóbbi. Közvetlen fényben sajnos nem látszik olyan jól a kijelzője. Jól leolvasható maradt az érték még mindig, de azért már egy kicsit halvány. Hozzáteszem, dél környékén méredzkedtem vele, addig lusta voltam felkelni. Más ember ilyenkorra már megsütött 200 kenyeret, felszántott 5 hektár földet, elsikkasztott 5 közbeszerzési pályázatot 2 milliárd forint értékben, vagy netán már 4 órája az irodájában ül a monitor előtt.

Képek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Xiaomi Smart Scale

    Nagyon szép, jól megformált termék lehet a lakásban, és kb. bárhova tehető! Az okosmérleg az új barátom.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.