2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows XP költözés HDD-ről SSD-re

  • (f)
  • (p)
Írta: |

..avagy hogyan toljunk el valamit jól..:-)

[ ÚJ TESZT ]

Vágjunk bele!

Tehát megvolt a szerzemény, neki is láttam gyorsan a dolognak illetve csak szerettem volna, mivel gyakorlatilag a szoftver beszerzése és aktiválása kb 1 órámba került, az egész másolási procedúra a szoftverrel pedig csak max.20 percbe...
Az Acronis szoftver aktiválása ugyanis finoman szólva is macerás, ott kezdődött hogy a dobozban kapott kis cetlin rosszul szerepelt a letöltési weboldalcím (valószínűleg azóta frissült és átneveződött), még jó hogy Google a barátom, és gyorsan megtaláltam a letöltő oldalt.

Ezután jött a letöltés, ami elég lassú volt szinte alig cseperészett lefelé a 157mb-os szoftver. Ezután az SSD hátoldalán lévő 16 jegyű aktivációs kulcs bepötyögése és adataim megadása következett, amit a rendszer el is fogadott és meg is érkezett az Acronis account regisztrációs email, a beígért 64(!) jegyű aktivációs termékkulcsnak azonban se híre se hamva.
Support átnéz, gmail átnéz, vár 30percet (support oldal javaslata szerint), semmi. Na ekkor kezdtem érezni, hogy nem lesz ez olyan egyszerű. Support újra, email megír, közben kiderül hogy 3 nap mire emailre válaszolnak, miközben nekem a gépem szétszerelve és ott lóg az SSD a kábelen...

Szerencsére azonban van support chat, és pont munkaidő volt arrafelé. A support nagyon kedves volt, elrebegtem hogy valami nem stimmel és kb 20 perc alatt kiderítettük hogy a 16 jegyű számsoromban az egyik 8-as nem is 8-as hanem nagy B ... és máris megkaptam a 64 jegyű aktivációs kulcsot.
Mindezt nagyon kedvesen, előzékenyen és gyorsan. (pl. miközben pötyögtem a számokat kérés nélkül beregisztrálta nekem a szoftvert az Acronis számlámon belül, és végig megvárta amíg végzek, és minden rendben van)
Szóval így újból megtapasztalhattam azt az 'ég és föld' jellegű különbséget a külföldi és a magyar kereskedési kultúra között.

Ezután maga a migrálás már gyerekjáték volt, igen-igen oké-oké nagyjából ennyi (de azért nagyon oda kell figyelni hogy mit okézunk!)..tehát aki nem jár úgy mint én, és mindent jól pötyög be, annak se fog sokkal tovább tartani..(pláne ha nem XP-je van, de erről később).

A szoftver az okézások után újraindítást kér, (ezt 10 percen belül kell elfogadni különben leáll a folyamat) és magát a másolást/klónozást/migrálást (kinek melyik tetszik) újraindulás közben végzi el, ami nálam kb 10 perc alatt megvolt (ez a másolandó adatmennyiségtől függ). Amikor végez, a gép elindul, és egy kikapcsolás után átcserélve a HDD-t SSD-re vagy átállítva a bootsorrendet a BIOS-ban, máris használható az új hardver.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.