2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Kingzone N3 Plus - Király Zóna?

Lelombozó az akkumulátora, de ezzel és a többi hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni.

[ ÚJ TESZT ]

Root

Ezt igyekeztem minél későbbre időzíteni, de sajnálatos módon, a 4.4-es rendszertől az Android fejlesztői olyan szintű szigorításokat vezettek be, ami (szerintem) már a napi használatot keseríti meg. Teszem azt, hogy nem tudok írni-törölni a saját SD kártyámra/ról. Nos, ez be is tette a kaput, már a várakozási idő alatt felderített iRoot nevű program bevetése mellett tettem le a voksomat.

Itt hívnám fel mindenki figyelmét, hogy nagyon nézze meg, honnan szedi le, mert nekem elsőre sikerült egy ilyen vírusokkal preparált változatot lekapni, és utána súlyos percek mentek el a rendszer rendberakásával!!! A vírusos modell telepítésekor eleve a vírusirtó szövegel, hogy gáz van (itt mentségemre legyen mondva, hogy néha még a legális forrásból származó programokra is riasztanak a víruskergetők, itt még nem gondoltam semmi rosszra), utána meg mindenféle egyéb crapware-t akart felrakni a telepítés közben.


Vírusos iRoot telepítése

A pipákat hiába vettem ki, mégis felrakott egy rakat nem kívánt programot... Mindegy, tapasztalatnak jó volt (közben beszereztem a biztosan vírusmentes iRootot és el is mentettem).

Nos, az iRoot maga nincs túlbonyolítva, gyakorlatilag egy Windows-os program telepítéséhez tudnám hasonlítani: NEXT-NEXT-FINISH. Faék egyszerű és tényleg működik.


A Connecting után a Root gombot nyomjuk


Rootolás közben


Klikk a Complete-ra


Legközelebbi csatlakozáskor már írja is, hogy root-olt a készülék

Maga az iRoot 3 kínai írásos app-ot telepít fel, ezek közül a 3.-ik, oroszlánt ábrázoló maga a root, a többit nyugodtan uninstalláljuk a Beállítások/Alkalmazások-nál.

Plusz infó: ha jön egy OTA frissítés, akkor 2 eset lehetséges: vagy sikerül azt telepíteni, vagy előfordulhat még az is, hogy a továbbiakban nem fogjuk tudni telepíteni a frissítéseket egy "Your system was damaged, wireless update is disabled!" hibaüzenetet kapva.
Az első esetben "megöljük" a rootot a frissítéssel. Ilyenkor telefon újra rádug miközben fut az iRoot és újra rootolja. (Megint szedhetőek le a plusz kínai appok. Eh-eh.)
A második már jóval kellemetlenebb: ez esetben sajnos fel kell rakni a Kingzone honlapjáról letölthető romot, rátelepíteni a legfrissebb OTA-t, majd újra rootolni. Ilyenkor újra állíthatunk be mindent.

Egy kis segítség a használathoz:


Mint korábban írtam, az oroszlános kínai app maga a root


Ezt kellene látnunk minden appunk után: zöld kínai írásjeleket
(piros: tiltja a root elérést, sárga: mindig kérdez)


A felső kínai szó az engedélyez

A cikk elkészülte közben jött ki rá frissítés, de sajnálatos módon az angol nyelvet még nem sikerült belevarázsolniuk.


Root-frissítés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.