2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Kézi körfűrész használata asztaliként

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hogyan használhatjuk kézi körfűrészünket asztaliként, a cikkből kiderül!

[ ÚJ TESZT ]

Üdv Minden Olvasónak!

Barkácsolás közben az ember rájön néha jó lenne egy asztali körfűrész is a háznál, de ez nem minden esetben megoldható, viszont ha van egy kézi körfűrészünk akkor az is befogható ilyen feladatra.

Az átalakításhoz szükségünk van magára a körfűrészre, némi plexire vagy valamilyen masszívabb lemezre, (2mm-es alumínium, esetleg vaslemez), egy fa lapra, amit asztalként fogunk használni, és ehhez az asztalkához lábakra.

A fa lap lehet bútorlap, rétegelt lemez, egy kiselejtezett étkező asztal, csak a kreativitásunk szab határt, mit használunk fel hozzá. Nálam egy darab perry tábla (műgyantás bevonatú rétegelt lemez) alkotja az asztallapot, lábak gyanánt egy asztalos fa bak szolgál, így használaton kívül kis helyet foglal.

Az asztallapból ki kell vágni a körfűrész talpának a helyét, és a talp mellett a motor helyét is.

A körfűrész talpára fogassunk fel egy lemezt, én egy 5mm-es plexi lapot használtam. A talphoz a pelxit 4db 4mm-es csavar rögzíti, melyeknek a fejét besüllyesztettem a plexibe

A plexi körvonalát az asztallapra feljelölve felső-maróval kimartam a helyét.

A plexi lapot az asztalkához 4db facsavar rögzíti, melyeknek a fejét szintén besüllyesztettem.

A körfűrész biztonságosabbé tétele érdekében készült egy takaró elem, alumínium lemezből, a forgó fűrészkorong takarására. Az eredeti védő lemez, mely a korongot védi a hátulról érkező anyagtól, le lett cserélve, az új lemezhez rögzítettem a korong takarót.

A körfűrészhez hasonlóan a felső-marómhoz is készült egy ilyen asztalka, a lábakat szintén a fa bak szolgálja, az asztallapot egy bútorkészítésből megmaradt bútorlap alkotja, a felső maró rögzítéséért szintén 5mm-es plexi lap gondoskodik.

Aki hasonló átalakításra adja a fejét körültekintően járjon el a használatával, mivel a nagy sebességgel forgó fűrészkorong/marókés csúnya vágási és roncsolt sebeket tud eredményezni !! Az átalakított gépek használata közben bekövetkezett balesetekért, és károkért nem vállalok felelősséget.

Köszönöm, hogy elolvastad

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.