2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Kaspersky Internet Security 2010

A vírusvédelem úttörőinek biztonsági csomagja.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Első lépésként szeretném azok hozzászólásait megköszönni, akik javasoltak vírusvédelmi programot tesztelésre, ezáltal is megkönnyítve a munkám, hogy mibe érdemes igazán belefogni. Ahhoz mérten fogom ezután folytatni az összehasonlításokat.
Előző cikkem elrugaszkodott a megszokott tematikától, jóval részletesebb és kimerítő tartalmú volt, talán épp ezért kevesebb kérdés is fogalmazódott meg a szoftverrel kapcsolatban. A privát üzenetekben és a hozzászólásokban jött visszajelzések rendkívül bátorítóak voltak, nagyon jól esik számomra, hogy ennyire nagy megelégedéssel olvassátok írásaimat, s hogy segítséget nyújthatok olyan kérdések megválaszolásában, amit nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudható meg csak úgy.

Itt a bevezetőben szeretnék elcsippenteni egy infó morzsát azoknak, akik nagyon várják az Avast 5-ről szóló írásom. Sajnos el kell keserítenem őket, ugyanis az októberi megjelenést –mint látható- nem tudják tartani, így kitolódott a megjelenés november végére.

Az elemzést újra kibővítem, most a működést, azon belül a detektálást fogom kicsit megerősíteni.
Az eddigi tesztekben jól megszokott 60 megabyte-os csomagot lecseréljük aktuálisabbra, egy több mint 1200 fertőzött fájlból álló, 300 megabyte nagyságú vírusminta csomagra és egy 69 megabyte, 150 db fájlból állóra. Ezek tartalmaznak trójai programokat, ál-antivírusokat, férgeket, különböző kéretlen alkalmazásokat, adware programokat és így tovább.

Mostani alanyunk a Kaspersky Internet Security 2010 (továbbiakban KIS) biztonsági csomag lesz, ugyanis ez fokozott figyelmet érdemel a stand-alone antivírushoz képest.

Szeretnék köszönetet mondani a Kaspersky magyarországi képviseletének, a 2F 2000 Kft-nek, hogy felkeresésem során készségesen ajánlották fel szakértelmüket és segítségemre voltak a kérdéseim megválaszolásában, ezzel elősegítették, hogy a program működésébe jobban beleláthassunk.

Jómagam mindig is nagyon szerettem a Kaspersky megoldásait, talán ennek is volt köszönhető, hogy többször is vásároltam 1 évre szóló licencet.
A kilencvenes évek végén ismerkedtem meg vele először, akkor még AVP néven futott Eugene Kaspersky szoftvere, a jó öreg esernyős védelem, ahogy akkoriban nevezték egymás között a felhasználók.
Néhány éve –már nem tudom pontosan megmondani mikor is- volt egy olyan időszak, amikor az új antivírus termékkel kompatibilitási problémáim adódtak és nem hosszabbítottam meg az akkori kulcsomat. Utána alkalmanként részt vettem az aktuális béta-tesztelésekben, hogy figyelemmel kísérjem további fejlődését.
A jelenlegi alanyunk, a 2010-es generáció kezdetleges tesztelésében is részt vettem egy ideig, aztán a megnövekedett teendőim végett a háttérbe szorult, nem tudtam időt szentelni rá és az életemből elkallódott.
Éppen emiatt, nagy várakozásokkal telve vártam azt, hogy rávethessem magam és írhassak róla, megszemlélve miből is lesz a cserebogár.

A cégről röviden

A Kaspersky Lab a legnagyobb európai vírusvédelmi szoftverfejlesztő vállalat. Szó szerint önerőből lett felépítve, ugyanis először egyfős vállalkozásként kezdte meg működését, mára már öt országban létesített kutató laboratóriumokat és 29 országban működik helyi irodája. Több mint 250 millió felhasználói bázis van a hátuk mögött. Számos olyan technológiát fejlesztettek ki elsőként, ami ma a vírusvédelmi megoldásokat működteti. Az általuk kifejlesztett szűrőmotort több mint 120 technológiai licencpartner alkalmazza saját szoftvereiben.
Vírusvédelmi szoftvereket készítenek egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint mobil telefonokra is kínálnak megoldásokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.