2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

JBL Control 2P monitorhangfal

A jelenlegi egyik legjobb ár/teljesítmény arányú közelmonitor otthonra és kis stúdiókba.

[ ÚJ TESZT ]

A hangfalak

A legendás JBL Control 1 Pro utódja. Control 1 Pro teszt itt: [link]

Az előd még passzív volt, azaz nem tartalmazott erősítőt, a 2P már aktív, tehát nincs szüksége külső erősítőre. A specifikációk itt megtalálhatóak: [link]

A Control 1 Pro a gyártó szerint közelmonitornak, otthoni, ill. kisebb stúdiókba szánt megoldás (ezért van mágnesesen árnyékolva). Ez számomra rendkívül érdekes és meglepő, figyelembe véve a 150W-os teljesítményt, ami a JBL-nél valóban 150W, nem csak rá van írva a cuccokra. Szóval hacsak valaki nem szeretné, hogy leszálljon a feje, szerintem nem igazán ilyen célokra használja ezt a hangfalat, hanem kifejezetten hangosításra (ismerek olyat, aki kültérre használja!). A 2P-vel már nincs ilyen probléma, ez már minden ízében közelmonitor.

Hazánkban JBL Control 2PS, illetve JBL Control 2PM néven kapható . Előbbinél az S a Stereo Pair, utóbbinál pedig az M a Master Only változatot jelöli. A különbség valójában az, hogy az S modellnél egy aktív és egy passzív (72e Ft körül), míg az M-nél egyetlen aktív hangfallal van dolgunk (55eFt környéke). Az, hogy külön, magában lehet kapni az aktív változatot, nyilván előny annak, akinek csak egyre van szüksége, de nagyon jó lehetőségeket kínál két darab vásárlása esetén is, igaz, szvsz rendkívül magas áron.

JBL Control 2P manual: [link]

A JBL-től megszokott, nehéz, nagyon jól összeszerelt hangdobozokat kapunk, a szokásos gumírozott (rezgéscsillapított) rácsos előlappal. A doboz alsó és felső része is kapott egy komoly gumírozást, ezek helyettesítik az egyéb hangfalaknál megszokott gumilábakat. Így a teljes felületen rezgéscsillapítást kapunk, ahol a hangdoboz érintkezik az alatta lévő asztallal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.