2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Illuminated Mind Volume I.

Jeleneleg is használt számítógépházam átváltozásának története

[ ÚJ TESZT ]

A kezdetek

Sziasztok!
Az előző írásomban, mely a homokjáróról szól, megígértem, hogy a 2012-es év elején bemutatom Nektek a jelenleg is használatban levő házam átalakítását. Nos, elérkezettnek láttam az időt arra, hogy belevágjak a bemutatóba.

A kezdetek

A történet szálai még 2008-ba nyúlnak vissza, amikor egy sötétben világító festékeket gyártó/forgalmazó cég megkeresett azzal, hogy másik négy moddinggal foglalkozó úriember mellett én is készítsek nekik bemutatóházat a festékeik felhasználásával. Nagy megtiszteltetés és lehetőség volt ez számomra, örömmel vágtam bele a tervezgetésbe.

Az első dolgom egy átalakításra feláldozható ház felkutatása volt. Sikerült is egy korosodó, bézs színű ATX-es kuckót szereznem.

A belsejéről készült képeken látható, hogy eléggé elavult szegény, a P1 es konfigurációnak tökéletesen megfelel, azonban egy mai gépet már nem lehetne bele építeni. Sebaj, ingyen volt és a kihívás mindig is vonzott.

A tervek

Azt tudni kell, hogy ekkor még a ház csupán kiállítási darabnak készült, a P1-es gépet hagytam volna benne, nem volt szempont a korszerűsítés, azonban a ház festésén kívül mégis napirenden hagytam a belső átalakítását is. Ez elsősorban a hűtés javítására koncentrálódott volna, valamint a tápegység áthelyezését az előlapi panel mögé. Az oldallapot természetesen könnyebbé tettem volna egy ablaknyi fémmel és az előlapot is átvariáltam volna kissé.

A festékek különleges látványa mellé szerettem volna különleges mintázatokat és megoldásokat alkalmazni a házon. Inspirációt építészeti stílusokból próbáltam gyűjteni: gótikus mérmű, iszlám kalligráfia, szecesszió, bauhaus... mind-mind különleges formavilággal dolgozik, innen próbáltam ihletet venni.

A végeredmény eléggé geometrikus lett, egyik kedvenc amerikai építészem F. L. Wright motívumai azok, melyek a leginkább hatottak rám. Különlegességnek szántam még a ház tetejére felkúszó ablakot, melyet nagyon kevés házon láttam még kivitelezve.

A háznak kellett egy név is. Ez feladta a leckét. Szerettem volna egy jól csengő, könnyen megjegyezhető nevet találni, amiben benne van a „lumin” szó is. Végül az egyik kedvenc előadóm, ATB azonos című zenéje után lett Illuminated Mind.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.