2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HP Pavilion dv5 notebook teszt

Szomszédom hozott egy notit, újra kéne telepíteni. Kinyitom a tatyót: hajjajjj, ez nem kispályás cucc...

[ ÚJ TESZT ]

Gondolataim, bevezető

Szomszédom hozott egy notit, újra kéne telepíteni. Kinyitom a tatyót: hajjajjj, ez nem kispályás cucc... Egyre csak néztem a cuccot, és tudatosul bennem: ez nem 100.000 ft-os cucc. Kézbefogtam, nehéz, minőségi, szép. Mondom az alja úgyis mindent elárul, megfordítom: Jézus, mennyi hűtőnyílás.. Ebben nem integrált VGA van, az is tuti.. Végre nem P3-as notikkal kell szenvednem, gondoltam, hanem valami igazán erőssel. Kicsit félretettem, majd 1-2 hét után nekiálltam, nekik úgyse volt fontos, nem voltak itthon. Most nekiugrottam, majd eszembe jutott, ezt le kell tesztelnem. Meg is tettem, alant olvasható lesz, de előtte egy kis bevezető.

Szerintem nem kell senkinek bemutatni a HP-t, de akinek mégis, pár szóban: A Hewlett-Packard Company-t (HP) 1939. január 1-jén alapította meg Bill Hewlett és Dave Packard, akik a Stanford University-n végeztek. A cég egy garázsban indult a kaliforniai Palo Altóban, és érdekességképp: még ma is ott van a központja. Jelenleg az egyik, ha nem a legnagyobb IT vállalat a világon, gyakorlatilag minden területen képviseltetik magukat: hordozható- és asztali számítógépek, nyomtatók, monitorok, fényképezőgépek, és még sorolhatnám.
Véleményem szerint a minőséggel sosem volt baj, ellenben rettentő mód utáltam azt, hogy pl egy multifunkciós nyomtatónál 900 megás programcsomagot kell feltenni, hogy rendesen működjön. Ellenben a notinál ilyen probléma nincs, lássuk, mit is kapunk.

Hozzám egy sima laptoptáskában érkezett a gépezet, egy méretes töltő és egy, a táskához ajándékba kapott egérrel. Vigyáztak rá, gyakorlatilag alig használt, még a fólia is rajta van. Első benyomásom az volt: ilyet még nem fogtam. Valami hihetetlen masszívnak tűnik a szerkezet, jó, van súlya is, de annyira sugallja a minőséget. Fura ilyet mondani, de jó érzés volt fogni, hogy nem a fröccsöntött műanyagot markolászom, hanem valamilyen egészen másfajta műanyagot. Nem tudom leírni, de sima, kellemes tapintású maga a gép, szép, lekerekített ívekkel. Majd körbenézve a gépen feltűnik valami: ezen több csatlakozó van, mint az asztali gépemen.. De erről majd később.. Majd figyelmes leszek: nem a megszokott "kampós" a rögzítési mechanizmusa, hanem valószínűleg a zsanérnak van olyan kialakítása, hogy amikor összecsukom, ottmarad. Tetszetős, profi megoldás.

Kívülről még egy dolog fogott meg: az Apple-től átvett világító logó. A fedlapon látható logó, amennyiben bekapcsoljuk a gépet, a kijelző háttérvilágításául szolgáló fénycső megvilágítja, mely hatására este egy szép látványban lehet részünk. Aprócska dolog, de ez is minőségibbé, kidolgozottabbá teszi számomra a készüléket.

Nézzük meg közelebbről a belsejét is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.