2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Home Server Project 3. epizód

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A tervezgetés, a hardvervásárlás után jött az igazi modding, lássuk mibe is költözött a Masina!

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Sziasztok immáron harmadszor!

A Codegen MX-31et csupán egy rövid konklúzió és indoklás erejéig említeném.

Az első epizód hozzászólásaiban Ringman linkelt egy MX-31 házat, amibe belepakolt számos HDD-t és a képekről is elég zsúfoltnak ítéltem meg a belsejét, emiatt az MX-31 nálam jégre került ebben a projektben. Utólag lehet mégis elegendő lett volna .. talán legközelebb.
A barkácskedvemet viszont ki kellett élnem, így hát elmentem egy lokál ócskás PC boltba matériáért.

A feltétel a házzal szemben annyi volt, hogy a tápja régimódiasan oldalt helyezkedjen el, ezzel is csökkentve a ház magasságát. Emellett kellően széles legyen, hogy több HDD-t fogadhasson a gép, legyen hely kábel menedzsmentnek, illetve minél szélesebb a ház annál több/magasabb hely marad a CPU hűtőnek is.

Kisvártatva meg is találtam egy megfelelőnek mutatkozó házat, melyet felvásároltam 1500 királyi forintért .. aztán rá is költöttem ennek többszörösét, dehát ez van, ha az ember fia mókolni akar "kicsit".

A ház mellé pár extra tulajdonság is jött amiknek személy szerint nagyon örülök:
- Kihúzható alaplaptálca
- Masszív felépítés
- Bőséges hely az alaplaptálca és a ház jobboldali oldallapja közt

A koncepció az volt, hogy olyan alacsonyra vágjam a házat, amennyire 2db PCI bővítőhely megtartása azt engedi. Mivel ez volt az egyetlen épkézláb kuckó, egy kompromisszummal indítottam, ugyanis a táp és alaplap nem pontosan a ház tetejénél indul, hanem vagy 4cm-el lejjebb, ennyi extra magassággal indulok a moddingnak. Végső soron később többszörösen is hasznosítottam a plusz helyet úgyhogy emiatt már nem is rágom magam annyira.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.