2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Hány wattos az 550 wattos tápom?

A tápegységeken található címkék rejtelmei és más okosságok

[ ÚJ TESZT ]

Következtetések

Következtetések

A fórumokon gyakran olvasom, hogy a gép kiépítése után nem marad pénz egy márkás gyártó tápjára, így a szükséges teljesítményt csak az olcsóbb gyártók olcsóbb termékével tudják biztosítani.
De vajon jó üzletet csinálnak-e ezek a vásárlók, amikor a fenti példából az látszik, hogy a 350, 430, és az 550 W-os névleges teljesítmények dacára a 3 táp majdnem egyenértékű?
És éppen a legnagyobbnak feliratozott kevésbé neves márkájú táp nyújtja számunkra a legkisebb teljesítményt!

A jobb márkák mellett még további dolgok is szólnak. Jobb minőségű alkatrészekből épülnek fel, ezért a várható élettartamuk nagyobb. A korrekt kapcsolásuk miatt stabilabb feszültséget szolgáltatnak, feszültség-tüskékkel nem teszik tönkre a HDD-ket, és meghibásodásuk esetén is kisebb arányban viszik halálba a számítógép alkatrészeit. És számtalan teszten bizonyították, hogy a rájuk írt paramétereket a gyakorlatban is tudják.

Tulajdonképpen ezzel befejezném az írásomat, de a végére még tartogattam egy csattanót: ha ezek a tápok léteznének a valóságban, akkor az „i”-vel kezdődő, négy betűs webáruházban március 7-én -akkor gyűjtöttem adatot- az áruk az ismertetésem sorrendjében 6875 Ft, 6581 Ft és 7739 Ft-ok lennének.

A leggyengébb táp tehát a legdrágább!

Kérdezem én: ezek után mivel lehet azt igazolni, hogy valaki ne a minőségi tápokból vásároljon???

Folyt. köv.

A helyesírási hibák miatt az OpenOffice.org 3.2.1 helyesírás-ellenőrzőjét hibáztassátok!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.