2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Haier w910 – nem mosógép

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy kifejezetten jó készüléket kaphatunk a pénzünkért: erős hardver, jó kijelző, részben víz- és porálló.

[ ÚJ TESZT ]

Belső

Egy Qualcomm Snapdragon MSM8260A, azaz S4-es processzorral lepték meg a gépet a gyártók, amely ebben a készülékben 1,5 GHz-en ketyeg. Mellé egy Adreno 225-ös társul, valamint 1 GB RAM és 8 GB ROM bújt meg a mobilban. Ez így együtt bőven megfelelő teljesítményt szolgáltat a gépnek, nincs semmi szégyenkezni valója. Van itthon több egyéb készülék is, de semmivel sem érzem lassabbnak, mint a négymagos társakat. (Talán csak a GT-N7102 pörög gyorsabban például böngészés során, de abban 2 GB RAM található).

Tovább ízlelgetve a belsőségeket, eljuthatunk a GPS-hez, ami nagyon meglepett. A navigáció elindítása után elkezdtem egy roppant hosszú város nevét begépelni (Győr), és a legnagyobb meglepetésemre, mire a keresésre kattintottam, már megtalálta a GPS jelet. Hogy mindez miként történt, nem tudom, de roppantmód meglepett.

Akármilyen gyors és erős is egy hardver, hiába bírja a port vagy épp a vizet, ha nincs egy jó megjelenítő, akkor hamar túllépnek rajta a leendő felhasználók, hiszen ez az a komponens, amit a legtöbbször fogunk látni. Nos, e téren sincs a készüléknek szégyenkezni valója. A megjelenítő HD felbontású, azaz 1280x720 pixel. Mint már korábban szóba került, ebből vesznek le a kezelőgombok, de mindez nem csökkenti az IPS kijelző kvalitásait. Nem olyan, mint egy Samsung-féle Amoled kijelző, ami egyesek számára előny, mások számára hátrány (én az előbbi csoporthoz tartozom). Minden remekül látszik, különböző lapos szögekből is megfelelő a kijelző, a 312 db inchenkénti pixelszám pedig biztosít arról, hogy ne érzékeljük a pontok határait.

A szoftver részét tekintve: egy alap Android 4.0.4 van a készüléken. Extra szoftvereket nem pakoltak rá, de természetesen minden beszerezhető az áruházból. A Play Store ott szerepel az alkalmazások között, tehát nem kell külön felrakosgatni a készülékre. Bár lehetne keresgélni különböző ROM-okat, de én annak a híve vagyok, hogy amennyiben a gyári szoftver jól működik és nincs semmi különösebb indok (mint például a jól ismert: 4.2-t akarok, mert az az új), akkor felesleges lecserélni. Aki mégis sok cserélgetésben éli ki vágyait, annak nem feltétlenül ajánlom, mivel az internet nem hemzseg az alap szoftverektől a telefonhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.