2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Gymkhana Mod #2

Megérkezett a Gymkhana Mod nevű projektem munkanaplójának folytatása!

[ ÚJ TESZT ]

Munkafolyamat nyolcadik oldala

Huszonnegyedik nap: 2011.09.09. / ventilátorok, skull logo, nyák

Kis szünet után újra visszatértem és hoztam pár friss képet is.
Beszerzésre került 2db Scythe ventilátor plusz vásároltam még Revoltec dupla (2x10cm) fehér fénycsövet ha esetleg több fényre lenne szükség.
Elkészült ill. kézhez kaptam az új skull logokat is amik most tejfehér plexiből lettek elkészítve továbbá az előző postban említett nyákot is megterveztük ill. kiviteleztük egy barát segítségével.
Következzenek a képek:

Mindhárom nyákra rákerült a "Gymkhana Mod" felirat ezzel kicsit egyedivé téve őket.

Huszonötödik nap: 2011.09.12. / Feladat: porszűrő és az új "Ken Block 43-as számú logo festés"

A mai napon elkészítettem az elől lévő 12cm-es ventilátorhoz tartozó porszűrőt. Először fa tábla lemezből kis csíkokat vágtam majd egy keret formát ragasztottam belőlük ami pont passzol a ház elejébe. Következő folyamatként szépen lecsiszoltam majd feketére festettem.
Ezt a keretet vontam be olyan szivacsos anyaggal mint ami az alplap, videókártya stb. dobozában is található. Ilyen szivacsból volt nekem itthon többféle vastagságú, de erre a célra a legvékonyabbat (2mm vastag) használtam fel. A rögzítését a kereten kétoldalú ragasztóval+rajzszög segítségével oldottam meg továbbá a sarkok egybe lettek varrva.
Elkészült az új logo is amit kétoldalú ragasztóval a helyére rögzítettem.

Huszonhatodik nap: 2011.09.26. / Takaró lemez, Monster embléma világítás (végre!)

A meghajtók takarására készített takarólemez fény hatására kicsit áttetsző volt így megoldásként a belső oldal kapott egy fekete festést majd száradás után mindkét oldalát fehérre festettem.

Kis szenvedés után végre beüzemelésre került a világítás és ezzel együtt egy próba összeszerelésre is sor került, mert már nagyon kíváncsi voltam, hogy megérte-e a sok munka ami a világításra lett fordítva... nos szerintem nem lesz rossz és remélem nektek is tetszik amit a képeken láttok. (nem végleges képek... PRÓBA összeszerelés)

Megj.: A nyákok aljára (a terv szerinti tépőzár helyett) vékony mágnes lemezeket ragasztottam... ezáltal a rögzítés nem fix így ha valamilyen oknál fogva le kell szerelnem a világítást, akkor egy könnyed mozdulattal el tudom távolítani őket.
Ugyanilyen megoldást alkalmaztam a takarólemez rögzítésére, mert nem hátrány ha hozzáférünk a csavarokhoz melyekkel a meghajtókat rögzítjük.

A hét elején hozta a postás a már említett kábelharisnyákat. Róluk is teszek be pár db képet... terveim szerint a táptól kezdve a ventilátorokig mindent szeretnék behúzni. Remélem sikerül igényesen kivitelezni, mert még sosem harisnyáztam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • BitGear Mod

    Egy BitFenix Shinobi alapokon nyugvó, minimalmod stílusú ház megépülésének története.

  • Gymkhana Mod II

    A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

Előzmények

  • Gymkhana Mod

    Egy autó egyedi designja ragadott magával, így elterveztem, hogy megépítem házformában!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.