2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Fractal Design Define XL

Egy neves, de hazánkban kevésbé ismert gyártó PC házának bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutatás

Ami tudni kell a házról, hogy jelenleg 2 fajta színben elérhető, fekete és titán szürkében, személy szerint nekem a titán szürke jobban bejön, de fekete jutott, mert csak ezt árulják itthon.

Méreteiből adódóan a ház Big Tower, tehát egy nagy torony házzal van dolgunk, amiben a hellyel nem lesz gond, akár az extrém hosszú videokártyák esetében sem, mivel az összes HDD tálca kiszerelhető, így akármelyik mai nagy videokártya kényelmesen elfér benne ( GTX 470 ből, akár kettő is elférne egymás mögött ~ 50cm), és nem utolsósorban az elől lévő ventilátorok közvetlenül a VGA-t látják el friss levegővel, minden akadály nélkül (HDD tálca). A másik érdekesség, hogy a ház gyárilag rezgéselnyelő borítást kapott a 2 oldallapon és az ajtó belsejében, amely elég ritkaságszámba megy, még drágább házak esetében is, azonban ez rendesen megdobja a súlyát. Az oldallapok 4-5KG környékén mozognak, darabjuk! A ház elég vastag lemezből van, nem hajlik semerre, sőt ha akarnánk se tudnánk , nem tudom milyen lemezből van, de nagyon vastag és erős.

A ház külseje minimal jegyében készült, semmi csicsa, olyan , mint egy öltöny, elegáns. A ház tetején megtaláljuk a csatlakozókat, ami 4 USB 2.0, 1x E-Sata, és az Audio I\O. A Powet Led is itt helyezkedik el, belesüllyesztve a bekapcsológomba, amit körülölel és egy rövid csík formájába elhúzódik a számítógép ház elejébe, a megvilágítás kék színű, ami remekül passzol a házhoz. A HDD Led nincs a házon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.