2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Far Cry 3 és a budget gép

Far Cry 3-hoz kellett egy olcsó, új gép; a végeredmény pedig a gép mellett egy gyors teszt lett.

[ ÚJ TESZT ]

High részletesség

A végleges géppel kis kísérletezés után magas részletesség mellett maradtunk 1080p mellett. Ez hatalmas előrelépés az előző kártyához képest. Itt is lehetett látni mikro akadást, de sokkal jobban teljesít a HD7770 a Celeronnal, mint a 4670. Az i7-ből könnyedén lehet i3-mat, illetve i5-öt „gyártani”. Az előzőhöz két magot, az utóbbihoz a Hyper Threadinget tiltottam le. A játékot futtattam a gyári, illetve a G530-nak megfelelő 2.4 GHz-en is. Kis gikszer becsúszott, ugyanis elfelejtettem kikapcsolni a sima i3-nál a turbót, így viszont látható, hogy egy gyors i3 mit fut egy lassabb i5-höz képest.

Az átlagok biztatóan néznek ki és a minimum sincs nagyon alacsonyan. Az alacsony órajelű két magos processzoroknál CPU limit van. Azonos órajelen (2.4 GHz) az i5 érezhetően jobb, de a magas órajelű i3 esetén is megugrik a minimum fps.

A késleltetés eloszlásának értékelésénél meglepő az alacsony órajelű i3 grafikonja. Ezt nem tudtam mire vélni, de úgy néz ki, hogy a HT nem csodaszer. A G530 konstansan lassabb a többieknél. A legszebb értékeket a sima i5 hozza, de ez nem csoda, mert sokkal gyorsabb is a többieknél.

A késleltetéseket szimplán ábrázolásához csak a 2.4 GHz-es értékeket használtam. A G530 folyamatosan ingadozik, az i3 viszont nagyobb kilengéseket produkál. A legszebb az i5 grafikonja. Nagyobb frekvencián a görbék laposodnak, de itt ez most nem látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Öregfiúk

    Vajon állják-e a sarat az első generációs kétmagos processzorok és egy Athlon II X2 Far Cry 3 alatt?

  • GTX650Ti gyorsteszt

    Három kártya, három teszt és némi tuning: AMD HD7770, HD5850 és egy GeForce GTX650Ti.

  • Miből mennyit 3.

    Három játék, négy videokártya CPU skálázódása i7-2600 "lebutítással" (1.6, 2.0, 2.4, 2.8 és 3.2 GHz-en).

  • A Core i3 ereje a játékokban

    Mennyit ér single player játékokban egy kétmagos Intel CPU Hyper-Threadinggel megtámogatva?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.