2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Euro Truck Simulator 2 bemutató

Guruljunk 18 keréken Európa-szerte avagy virtuális kamionozás a képernyő mögött.

[ ÚJ TESZT ]

Defekt, pihenőhely

Az a fránya defekt...

És akkor a végére hagytam a játék szerintem egyetlen negatívumát, a gépigényt. Ha egy (kettő) szóval kéne illetnem, akkor azt mondanám hogy irdatlanul, irreálisan magas. Jó persze, a grafikai beállítás skálázható, így biztos gyengébb gépeken is elfut, viszont aki látványt is szeretne, illetve totál max grafikával akar játszani, annak igencsak csúcskategóriás gépre lesz szüksége... úgy értem, hogy a játék látványvilágához képest nagyon magas, mert bizony vannak sokkal szebb játékok is, amik simábban is futnak ennél. A hivatalos gépigénye elvileg a következő:

- 2.0 GHz Core 2 Duo, AMD Athlon MP (multiprocessor variant or comparable processors)
- 2 GB RAM
- Graphics card with 256 MB memory (GeForce 7600 GT-class equivalent or better)
- DirectX 9.0c
- Windows XP/Vista/7
- 2.0 GB free hard disk space
- DVD-ROM drive

Most ehhez képest az adatlapomon nézzétek meg, hogy milyen konfiggal rendelkezem (igen, ma már nem atomerőmű, de bőven megüti az itt leírtat), és akkor hogy fut nálam a játék 1024x768-ban? 200%-os renderinget használok, ami egyébként 25, 50, 75, 100, 125, 150, 200, 300, 400%-ra állítható. 25%-on olyan lesz mintha 320x200-ban futna a játék, annyira pixeles, ellenben 400%-on már annyira éles minden hogy az már túlzás...) ? Többnyire 30-50 körüli fps-sel...

Pár tipp a grafika hangolásához:

- Rendering szint ideális mértéke: 150-200% körülire állítva már bőven jó éles textúrákat ad. Ez az opció befolyásolja leginkább az fps számot, nagyobb felbontásokba kapcsolva nálam erősen csökkent a másodpercenkénti kirakott képkocka száma, ha nem vettem visszább.
- A belső tükör nálam 5 fps mínuszt jelent, ezért kapásból kikapcsoltam, amúgy is ott vannak azok amik kívül vannak
- Ha be van kapcsolva a videó opciókban a „Segédfények”, akkor a lámpák felkapcsolása 10-12 fps csökkenést eredményez, csak azért mert az aszfaltot is bevilágítják. Ha kikapcsoljuk ezt az opciót csak 4-5 fps-t visz el a fényszórók használata és észre sem venni a különbséget, úgyis fülkenézetből vezetünk többnyire.

Érkezünk a pihenőhelyre

Összességében elmondható hogy az eddigi legjobb kamion szimulátort kaptuk meg, nincs párja, az elődöknél egyértelműen szebb, jobb, hosszabb, tartalmasabb... Itthon 6000-8000 forint közötti árral indult, de bátran állíthatom hogy ez minden egyes forintját megéri, kamion rajongóknak kötelező vétel, és ajánlhatom bárkinek aki szereti az igényes, tartalmas, végtelen ideig játszható, addiktív és szép játékokat.

Egyedül a nagyon magas gépigénye miatt adok 8/10-et a játékra, más negatívumot nem nagyon tudok említeni. Ha ezt sikerülne optimalizálni, simán 9/10 is lehetne. Az 1.1.1-es verzió alapján készítettem a leírást, én személy szerint bugokkal nem nagyon találkoztam, ellenben itt ott fórumon jelentettek pár problémát, amit a fejlesztők figyelemmel kísérnek, és már most keményen dolgoznak egy nagy update-en. Példás munka volt SCS, remélem a következő, Amerika útjait megelevenítő truck simetek még erre is rátesz egy lapáttal :)

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.