2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cubitek Mini Cube

Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!

[ ÚJ TESZT ]

Belső

Elérkeztünk ahhoz a részhez, ahol a ház egyértelműen brillírozik a Lian-Li termékeivel szemben. Hiába szépek és jól kidolgozottak a konkurens házai, de szinte kivétel nélkül mindegyiknek az alaplap felett elhelyezett tápegység a gyengéje. Ennek köszönhetően korlátozott a CPU hűtő magasság és moduláris tápegység hiányában a kábelek elrendezésével is meggyűlhet az ember baja.

A ház oldalát tartó 4 db csavar és az oldallap eltávolítása után ez a kép tárul elénk.
Az alaplaptartó tálcán található kivágásokból egyesek már kitalálhatták, hogy itt bizony lehetőségünk van a kábelek elrejtésére. Ezt a gyártó büszkén is hirdeti, miszerint ez az első mini-ITX-es kuckó, ahol lehetőségünk van az alaplaptálca mögött elrejteni a kábeleinket.

A tápegységünket alulra szerelhetjük, amelynek alapesetben maximum 150 mm lehet a mélysége. Ebben az esetben van lehetőségünk alulra, a tápegység elé beszerelni egy 12 cm-es ventilátort.

Viszont, ha kicseréljük a tápegység alatt található porszűrőt rögzítő csavart valami laposabb fejűre, akkor jóval hosszabb tápegységet is beszerelhetünk, ebben az esetben viszont le kell mondanunk az alulra szerelhető ventilátor lehetőségéről.

Meg kell még jegyeznem, hogy a tápegység 4 db "gumikockán" fekszik, a rezonancia elkerülése végett és hogy gond nélkül kapjon levegőt alulról.

Az alaplaptálcán van egy kivágás közvetlen a tápegység előtt, így a kábeleinket egyből hátra tudjuk vezetni, hogy ne legyenek szem előtt.

Két kép az előlapi kivezetések csatlakozóiról, kommentár nélkül:

A ház egyik legkülönlegesebb része az alaplaptálca mögötti rész. Ide helyezhetjük ugyanis a háttértárolóinkat és a felesleges kábeleinket. Egyszerre maximum 4 db-ot helyezhetünk el hátulra vegyesen (1 db 2,5" + 3 db 3,5" vagy 2 db 2,5" + 2 db 3,5" és így tovább...), plusz még 1 db 2,5" hely van a tápegység előtt, amennyiben nem helyezünk oda ventilátort.

Ezek felszerelése roppant egyszerű. Mindössze négy darab gumiharanggal ellátott csavart kell betekernünk a használni kívánt HDD vagy SSD meghajtónkba, és beillesztjük a kialakított helyre.
A képen látszik, hogy az alaplaptálca tetején is van egy kivágás az alaplapi 4 vagy 8 pines kábel elvezetésére. Emellett jó néhány ITX-es lapon itt helyezkednek el a SATA csatlakozók is, így a SATA kábeleket is egyből hátra tudjuk vezetni.

Meg kell még jegyeznem, hogy az alaplaptálcán található kivágások élei nincsenek tökéletesen eldolgozva. Nem kell megijedni...nem fogja elvágni a kábeleinket vagy a kezünket, de az ár tekintetében meg kellett jegyeznem. Bár azt se lehet elvárni tömeggyártásnál, hogy minden darabon végigmenjen egy munkás tűreszelővel...

A kábeleink elrejtésére 30 mm helyünk van. Némi ügyességgel akár 4 db HDD/SSD mellett is el tudjuk vezetgetni a felesleges kábeleinket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.