2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Bevezetés a wokok világába

Megismerkedhettek a wokokkal általánosságban és egy ígéretes, itthon beszerezhető termék is bemutatásra kerül.

[ ÚJ TESZT ]

Mi az a wok?

Fő karakterisztikáját tekintve több fontos tényező is van, elsősorban főleg az alakja, a magassága, kifelé szélesedő fala, továbbá a tradicionálisan kerek alja, melyről több szó esik majd a konkrét termék kapcsán. A kerek alja lehetővé teszi az étel könnyű mozgatását, magasabb hőfok elérését. A magas fala szintén az ételek mozgatásában segít, továbbá egy hűvösebb felületet biztosít. Ez azért fontos, mert a wokban általánosságban kisebb adagokban készül az étel, és amint valamelyik összetevő elkészült, kikerül a közepéről ami a leginkább forró, át a szélére.

Egyébként aki már próbált zöldségekkel teli ételt készíteni hasonló módon, hagyományos, kisebb serpenyőben, tudja, hogy nem egyszerű úgy kivitelezni, hogy ne kerüljön legalább egy-két zöldség a főzőlapra a serpenyő kialakítása miatt, szóval mindentől eltekintve is kijelenthető, hogy kényelmesebb főzésnél ez a kialakítás, ha zöldségben gazdag ételt szeretnénk hasonló technikával készíteni.
Összességében fontos elem a magas hőfok elérése, és az ételek tologatása, ha közelíteni szeretnénk a tradicionális ízekhez. Anyagát illetően fémből készül, erről később részletesen olvashattok. Az elkészítési módokat illetően rengeteg különböző módon használják ma már a wokot, mindenki megtalálhatja a számítását.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.