2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS K52JR - Az új csapásirány

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az új i3 belépő szint Asus módra

[ ÚJ TESZT ]

Külsőség:

Kékes dobozban érkezik a készülék. Nagyon csalóka az élére helyezett, tulajdonságait felsoroló matrica szövege, ahol is, mint X52J szerepel típusként. Ellenben megtalálható kisméretű betűvel a valós K52JR elnevezés is.

Kicsomagolva a fóliából, egy kellemesen lekerekített, fényes kijelző fedéllel találkozunk először. Megjelenésében diszkrét, fekete színű, benne „rovás” szerű mintázattal, ami csak közelről észrevehető. Plusz pont, annak ellenére, hogy teljesen fényes felület, nem gyűjti annyira az ujjlenyomatot, mint az elődje. Középen, fent helyezkedik el a cég logója.

Hátuljára semmilyen csatlakozó nem került, ami az Austól meglepő, kicsi és vékony zsanérok, és a teret majdnem teljesen kitöltő akkumulátor..

Ennél a modellnél is megfigyelhető, hogy az összes csatlakozási lehetőséget a két oldalára igyekeztek elhelyezni, kisebb nagyobb sikerrel.
Baloldalon kapott helyett a Kensington zár, a D-Sub, HDMI, 2db USB, hang be és kimenet. Megjegyzés, a kettő USB csatlakozó olyan közel került egymáshoz, hogy sajnos a két Kingston pendrive-om nem fér el egymás mellett, csak erőltetve, kicsit nyeglén.

Jobboldalon helyezkedik el a multi formátumú dvd író, 1 db USB csatlakozó, kártyaolvasó, és LAN aljzat, és a hálózati csatlakozó.

Elejére a touchpad alatti visszajelző LED-ek kerültek, az alatti rész pedig a hangszóró rendszert rejti.

Sajnos itt is elmondható, hogy bár multimédiás készüléknek van reklámozva, a HDMI és D-Sub csatlakozón kívül semmi extra. Se egy E-SATA csatlakozó, se egy Express-Card, de még egy firewire sem futotta. Bár a kialakítást elnézve nem is nagyon van hely, egy kombinált USB/E-SATA megoldás lett volna.

Készüléket megfordítva az akkumulátor kerül elő egyből, ami 6 cellás, 4400mAh teljesítményű, illetve a szellőzőkkel ellátott, eltávolítható hátlap. Leszedve egyből elébünk tárul az egész hűtés, és vezérlése, a memória, wlan kártya, és merevlemez.
Megjegyzés, itt is látszik egyből, hogy a 3GB memóriát, nem egy gyártó készletéből válogatták össze.

Kinyitva a 15,6” kijelzőt, - amit semmiféle zár nem rögzíti külön, csak a zsanérok, - kb. 140 fokig nyílik ki. Magát a LED-es kijelzőt egy fényes fekete csillogó keretbe helyezték. Keret tetején, középen helyezkedik el a webkamera, és az elmaradhatatlan beépített mikrofon.

Haladva lefelé, egy fekete sávval folytatódik a készülék háza, ami rücskös kialakítást kapott, ez lenne az akkumulátor felső része, és itt helyezték el, hogy a készülék Altec Lansing hangrendszert használ.
Bárnás, kellemes színű részben helyezték el a billentyűzetet. Ami teljes értékű, numerikus paddal ellátott, szigetes kialakítású, korunk divatjának megfelelően. Könnyen, rövid úton mozgó gombok. A kurzormozgatók is nagyméretűek, használhatóak, sok konkurenciával ellentétben. A funkció gombok festése egyértelmű, könnyen felismerhető.

Ami viszont bosszantó, és az egészet lerontja, az egész billentyűzet beépítése, felfüggesztése. Főleg a felső részen van, olyan érzése mintha lógna a levegőben. Plusz, miért kell a gombok közötti részt, fényesre kialakítani. Nem elég a kijelző, mint borotválkozó tükör?

Alsó részt a balra eltolt touchpad foglalja el, süllyesztve került beépítésre. Multitouch képes, nagyon kényelmes, és jól használható. Meglepetésemre ez nem Synaptics termék, hanem Elan került integrálásra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.