2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ASUS FonePad kütyüparádé

Azért jó egy tabletnek, ha Nexus7 házba rakják, mert egy rakás JÓ kiegészítőt lehet hozzá venni. :)

[ ÚJ TESZT ]

Mobile Bluetooth Keyboard for Nexus 7

Mobile Bluetooth Keyboard for Nexus 7

Szép hosszú neve van. :) A kínaiak megint ott voltak a toppon, ami a helyesírást illeti. A csomagoláson jól látszik, hogy a For nagybetűs lett, a többi meg kicsi.

A készülék a fenti képen is látható, semmitmondó csomagolásban érkezett. A dobozban volt még egy angol nyelvű, képekkel is illusztrált használati útmutató. A borítékba mellé volt dobva egy microUSB kábel is, pont olyan, mint amivel a FonePad-et is tölteni kell. No meg a szokásos kis kártya, hogy légyszi-légyszi adj nekünk 5 csillagos értékelést az eBay-en.

A töltő kábelnek nagyon örültem, megmondom őszintén, hogy korábban úgy kellett vadászni ezeket, hogy legyen elég a kocsiba, otthon, munkahelyen stb.

Nézzük a szerkezetet:

A dobozból kibányászva egy egészen jól összerakott eszközt tarthatunk a kezünkben. Én sokkal rosszabbra számítottam. Azon csodálkozom, hogy még nem árulja egyik nevesebb cég se, saját logójával felfestve.

A hátlap tapintása nagyon jó. A gumi felület nem teljesen illeszkedik az asztalra, ha lerakjuk, mert 4 kis lábat is tettek rá. Ez pozitív. Az egész szerkezet műanyag, de nagyon jól van összerakva. Nem recseg, nem zörög, nem nyaklik. A billentyűk leütése kényelmes, hangjuk szinte nincs is, nem úgy, mint egy PC billentyűzetnek.

A készülék elég BASIC, a vezérléshez két gomb és két lámpa található rajta. A leírás szerinti működésükre nem térnék ki, inkább csatolom a teljes leírást.

A párosítási folyamat a következő:

- Kapcsoljuk be a készüléket, ekkor a BT ikon ledje 5mp-ig világít, majd elalszik.
- Nyomjuk meg a Connect gombot, ekkor elkezd villogni a BT led. Kerestessük meg a készülékünkkel a BT menüpont alatt a billentyűzetet, és a BILLENTYŰZETEN gépeljük be azt a számsort, amit a készülék kér, majd nyomjuk meg szintén a billentyűzeten az Entert. Ezzel készen is vagyunk.
- A beviteli eszközök beállításon belül pedig be tudjuk állítani, hogy milyen nyelvű billentyűzetkiosztással szeretnénk gépelni. Átállítjuk magyarra és egyből vannak ékezetes betűink! Tádám!

A billentyűzet használata egyszerű és nagyszerű, netbookszerű. Az android rendszernek megfelelően találhatunk HOME és BACK gombokat, és van egy FN gomb is, amivel a felső menüsor funkcióparancsait hívhatjuk elő (hangerő +/-, zene lejátszás/léptetés/megállítás, másolás/beillesztés). Ezek sokkal hasznosabbak itt, mint mondjuk egy laptop esetében, ahol egérrel oda kattintunk és pl. máris le/fel állítjuk a hangerőt.

Ugyan a billentyűzet még elég friss vendég nálam, már most úgy gondolom, hogy egy igen hasznos kiegészítő, és a maga 18 $-os árával filléres tétel volt. Gyakorlatilag egy teljes értékű netbookot csinál vele az ember a FonePadből, IPS érintőkijelzővel, teljes értékű GPS-el, duál kamerával és beépített 3G modemmel és - persze - telefon funkcióval.

Nagy előnye, hogy ezen végre nem szaggat a Win 7, normálisan lehet rajta netezni és általános irodai funkciókra, jegyzetelésre és játékokra is tökéletesen jó. Sok előnye van, azt már most is tisztán lehet látni.

Ami furcsa lehet, hogy a ledek nem világítanak folyamatosan, ha a billentyűzet be van kapcsolva vagy párosítva van, csak a bekapcsoláskor és töltéskor. Gondolom ezzel is spórolni akartak az üzemidőn.

Technikai paraméterek:

- Mérete: Pont, mint a tablet (FonePad és Nexus 7)
- Anyaga: műanyag
- Hátulja: Nexus 7 hátlap anyag, gumiszerű
- Súlya: 215 g
- BT 3.0 interfész
- Leírás szerinti max. távolság: 10 m
- Töltési idő: 4-5 óra
- Készenléti üzemidő: 60 nap
- Használati üzemidő: 55 óra
- Akkumulátor: 160 mAh lithium

Előfordult probléma is, ezt is szeretném megosztani veletek:

A készüléket nem tudtam párosítani először, mert hiába nyomtam meg a Connect gombot, nem történt semmi. Elsőre műszaki hibára gyanakodtam, de aztán rájöttem, hogy csak egy műanyag pöcök okozza.

Szétszedtem a billentyűt, ami azért is volt jó, mert így láttam, hogy az akksit is simán lehet benne forrasztással cserélni, ha kell. A panelre forrasztott gombnak nem volt semmi baja, csak a fölötte lévő műanyag "gomb" nem nyomta le rendesen. Nem érte el, vagy nem oda esett, passz... Kiszedtem és nincs vele gond.

Akit érdekel, számos YouTube videót találhat a kütyüről, itt van pl. egy:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • ASUS FonePad 16 GB

    Szerintem az ASUS FonePad egy multifunkciós tablet és így is kell róla gondolkodni.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.