2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Az Assetto Corsa CPU- és VGA-skálázódás tesztje

Egy újgenerációs szimulátor, melynek fejlesztésénél a cél az autók élethű viselkedése, aprólékos kidolgozása volt.

[ ÚJ TESZT ]

A videokártyák tesztje

Az előző oldalon látható CPU-tesztből kiderül, hogy a 4600 MHz-re húzott i5-4690K a legerősebb konfiguráció, így a videokártyákat abban a gépben teszteltem.

Itt nincs limitáló tényező, minden a videokártyán múlik. Szépen sorrendben vannak a várható teljesítményük szerint. Ami érdekes, hogy a GTX 580 szépen helytáll, a 2 db GTX 680 pedig mindent visz. Mondjuk ez várható volt.

A 7970 és GTX 670 szépen fej-fej mellett teljesítenek, bár én egy ilyen brutális 7970-et inkább a 680 közelébe vártam volna, de bőven elfogadható a teljesítmény, sőt minden kártyán bőven játszható a játék. Ami érdekes, az a GTX 680 SLI szereplése, látható, hogy a rajtnál bizony semmi előnye nincs 1 kártyához képest, itt közrejátszik a CPU-limit, valamint a legfontosabb, a „csak” 2 GB VRAM (a rajtnál ugyanis ez elfogy...)

Az eddig leggyorsabbnak bizonyuló SLI-rendszer bizony elvérzett. Egyértelmű VRAM-limit, kevés ezekhez a beállításokhoz a 2 GB. Az eredményekből tisztán látható, hogy a rajt utáni kalamajkát letudva tesztünk minden kártyája hozza a bőven játszható 80–100 FPS-es átlagot, a GTX7 80 kimagaslik a mezőnyből mind árával, mind teljesítményével.
Érdekesség: az SLI-rendszer a VRAM elfogyásáig szépen skálázódik, ha sikerült volna 4 GB-os 680-akat csatasorba állítani, valószínűleg az a páros lenne a leggyorsabb.

Tesztünk véget ért, ha érdekel az összegzésem, nézd meg, kérlek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.