2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Alpenföhn Heidi

A kevésbé ismert német gyártó első VGA hűtője, ami igen komolyra sikerült...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nemrég megkeresett a hazai forgalmazó, hogy nem-e írnék egy cikket a márka első VGA hűtőjéről. Nem gondolkodtam sokáig, egyből igent mondtam a felkérésre.
A gyártó eddig leginkább a processzorhűtők piacán volt jelen -leginkább külföldön, azon belül is Németországban- , de később piacra dobták első videókártya hűtőjüket is, ami ránézésre nagyon impozáns darab. Először ebben a hírben lehetett vele találkozni, de itt még nem lehetett tudni, hogy a borda az Alpenföhn tervezőasztaláról származik.
Az Alpenföhn a német EKL cég egyik leányvállalata, ami az otthoni számítógépek hűtési megoldásaira specializálódott. A tervezés és a prototípusok gyártása Németországban, Leutkirch-ben történik. A tömeggyártás pedig a gyártók többségéhez hasonlóan a távol-keleten zajlik. (Kína, Taiwan és Japán)
VGA hűtőről lévén szó, szükségem volt egy normális, kellően nagy teljesítményű videókártyára, mert az előző 4670-em nem igazán melegedős fajta :) Gyorsan sikerült is kerítenem egy PowerColor PCS+ 4870-es kártyát, amin gyárilag egy elég komoly ZeroTherm hűtés van. (2 hőcsővel, relatíve nagy hőleadó felülettel)
A Heidi is gyorsan megérkezett, úgyhogy vágjunk is bele...

(Minden kép nagyítható)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Alpenföhn Brocken

    Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy jelenlegi processzorhűtőmet jobbra cserélem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.