2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire 5552G - tapasztalataim

5 hónapja használom ezt a notebookot, így már vannak vele tapasztalataim.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső tapasztalatok

Az előzményeket itt olvashatjátok: Acer Aspire 5552G - Olcsó játékos

2011.05.13-án vásároltam meg a gépet, s ezalatt a néhány hónap alatt sikerült "kiismernem", így hát leírom a szerzett tapasztalataimat.

Külső:

Pozitív tapasztalatok:

- A klaviatúra rendkívül rövid úton jár (ez sok embernél negatívum), szigetes kialakítást kapott, számomra tökéletes a gépelési élmény rajta.

- Multitouchos touchpad elég méretes, kényelmes használni, görgetősáv van az oldalán, a multitouch pedig csak hab a tortán, rengeteg dolgot megkönnyített a gép egér nélküli használatával.

- Nem égetik ki az állapotjelző ledek retinánk, ha sötétben gépelünk, akkor is pont jó a fényerejük.

- A hátoldal szintén ugyanazt a borítást kapta mint a csuklótámasz, viszont itt nem koszolódik, maszatolódik, s rendkívül jól mutat.

- A kijelző zsanérjai még mindig hibátlanok, tökéletesen tart, nem lesz vele probléma.

Negatív tapasztalatok:

- Sajnos a kijelző fényes felületet kapott, napfényben szinte olvashatatlan, ráadásul sima LCD technológia, még többet is fogyaszt, mint a led.

- A megjelenítőt körülölelő káva szintén fényes felületet kapott, könnyen maszatolódik, akárcsak a kijelző, úgy kell vele bánni, mint a hímes tojással.

- Egy rakás hajszál van a billentyűzet gombjai alatt, szinte kitakaríthatatlan szétszedés nélkül. Nem vészes az eset, de zavaró hogy ha oda behullik valami, az már nem akar onnan kijönni. Legalábbis a hajszálak.

- A csuklótámasz, mivel nem sima felületű hanem amolyan "recézett", könnyedén belemegy a piszok, sűrűn kell takarítani.

- Rendkívül hangos a touchpad 2 gombja.

- A mono hangszórót rejtő lukacsos felső rész rettentően koszolódik, ami a legrosszabb, hogy nem takarítható ki belőle a kosz, esetleg tűvel, s eléggé csúffá teheti a gépet, mindenképp óriási negatívum a külsőt tekintve.

- Az alját csak részben lehet leszedni (HDD+RAM+WLAN), ez egy későbbi ventilátor és hűtőborda takarításkor kellemetlenül fog érinteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.