2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A használt VGA piac kincsei - Július I

GTX 690, Zotac AMP! Omega edition, és sok más finomság a használtpiacról; avagy lehet igényes, szép dolgokat is szerezni a használtpiacon

[ ÚJ TESZT ]

Sapphire RX5700 XT Nitro+

5. kártya Sapphire Nitro+ RX5700 XT
Végül a modernebb kategóriához közeledve az 5700-ak csúcsát hoztam el, ami mind a bányászoknak, mind pedig a játékosoknak az egyik legnépszerűbb választása a kimagasló hűtése (és ezáltal húzhatósága miatt), valamint esztétikailag sem épp utolsó darab.



A kártya az RDNA 1.0-s 5700 XT GPU-hoz társított 8GB GDDR6 memóriával nem véletlen lett ilyen népszerű. Masszív bordázat, 3 ventillátor, csendes üzem, és esztétikus megjelenés jellemzi. 225W-os tápfelvétele már nem olyan csábító, de megnézve a modernebb darabokat, ez még abszolút a lájtosabb kategória. Sajnos az általam tesztelt példány pasztája már kicsit öreg lehetett, ugyanis ez 70 fok fölé is ment.

De a stresszteszt alatt sem volt kb. semmi hangja (kis hűtésgörbe állítással simán maradt volna 65 alatt). A kártya igen szerény csomagolásban kapható, de sajnos ez manapság a divat. A fentiek ellenére patika kártyákról volt szó. Ugyan alig jártak bányában, de mégis az élő bizonyítékai, hogy egy kultúráltan használt bányászkártya sokszor jobb állapotban van és tisztább, mint egy gamer kártya. A kártya többedmagával 62 000-ért kelt el.

Köszönöm, hogy eddig olvastál, remélem megérte az időd. Nemsokára érkezik folytatás, mert kártya még van bőven :) .

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.