2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Peace, piece, pice, písz, offence és társaik

    Az egyik nap több időt töltöttem a fórumon olvasgatva, mint amúgy általában teszem.
    Régóta feltűnt, hogy emberkék odaírják a mondandójuk végére a címben említett szavakat. Itt jön a kérdés: miért?

    A kérdést kicsit közelebbről vizsgálva felmerült bennem egy újabb gondolatsor:

    1. Kezdjük az alappal: ha nem tudja azt leírni, hogy peace/ no offense, hanem mondjuk piece-nek/offence-nek írja, akkor egyátalán miért jó odabiggyeszteni? Ezt kb olyan jellegű szövegnek tartom, mint amikor a szépségkirálynők elmondják, hogy világbéke. Fogalmuk sincs mi az, de jól hangzik. Na kb. ez is ilyen lehet.

    2. Ha odaírja normálisan, miért írja oda? Fél, hogy valaki beleköt? Vagy netán ellenvéleményt mond és igaza lesz? A fórum arra való, hogy megossza az ember a gondolatait, ami ellentétes lesz néha a másikéval. Ez benne van a pakliban.
    Számomra ez az egész úgy jön le mintha azt mondaná: ''jólvan öcsém írjál csak, de én odaírtam, hogy peace (jobbesetben helyesen), szóval igazából elmondhatod a véleményed, amivel soha nem fogok egyetérteni, de ha esetleg kicsit keményebb ellenvéleményt írsz, akkor te vagy a hibás, mert mégiscsak ott van, hogy písz...''
    Persze lehet, hogy esetlegesen ez a pár szó megelőz egy flametengert, de úgyis van szép modker topic, ha meg egy hg v. mod ott van, akkor úgyis röpködni fognak a warnok, esetleges tempbanok.

    Folytatás...

    Skipp 17 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.