2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Chuwi Hi8Pro nagy mértékű battery drain megoldása Android rendszeren

    Valamikor augusztus környékén érkezett meg a nagyon jó ár/érték arányú tabletem egy Chuwi Hi8Pro.
    A kezdetetektől két nagy hibája volt: Android alatt baromi gyorsan merült, és az SD kártyát hol látja, hol nem. Windows alatt egyáltalán nem. Ez utóbbira a Chuwi adott ki hivatalos javítást, de nekem az nem működik. De nem is ez a mostani cikkem tárgya. Ha arra is meg lesz a jó megoldás majd azt is megírom.

    Szóval, az én tabletem a májusi kiadáshoz tartozik. Az volt az egyik nagy baja, hogy ha éjszakára bekapcsolva hagytam, alvó üzemmódban, akkor is merült, de nem annyit mint általában a tabletek (4-5%), hanem elég nagyot harapott az akksiba olyan 40-50%-nyit. Próbálkoztam root után mindenféle governor és processzor maceráló programokkal, battery save app-okkal, de egyik sem hozta meg a kívánt eredményt.
    Végig próbáltam az összes FW-t amit kiadtak hozzá, BIOS-okból is jó párat. Ez utóbbit inkább már az SD kártya miatt, de egyikre sem hozott megoldást. BIOS beállításokkal is játszottam, de ezek, szerintem max a Windows-ra hatnak. Már feladtam az egészet és powerbank és dokkoló pároson gondolkoztam, és elkezdtem az SD kártyával foglalkozni. Ekkor letöltöttem a Chuwi fórumban található driver csomagot, amit kibontva szöget ütött a fejembe a neve. "Driver for HI8 Pro and VI8 Plus.rar"

    Folytatás...

    jFox 7 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.