2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A sokak által utált St. Anger végre hallgatható formában?!

    Csak úgy szörföltem a youtube-on unalmamban Metallica feldolgozásokat keresvén,és megakadt a fülem egy baromi jó feldolgozáson: [link]
    Mondom magamban,hú ez nagyon ott van,fura is volt hallani mert ugye azokban a jól hangzó dobokban nem volt hallható a nagymama serpenyője ami eredetileg az albumon szólt... Gondoltam jobban utánanézek van-e több is?
    És igen,ez a két srác (mert ugye van a vokál külön,és külön a dob/basszus/gitáros ugyanaz a személy) megcsinálta az egész St. Anger albumot,újrakeverve,átdolgozva,serpenyő nélkül. Lehet ez csak nekem új,mert már 2015-ben kiadták ezt,de komolyan egy-két szám jobb mint az eredeti. Azért meg egy plusz pont,hogy az All Within My Hands-ből kihagyták azt a "Kill Kill Kill" hülyeséget. Fel is nevettem amikor a vokálos is elkezdett hülyéskedni rajta a szám végén.
    Nagy respect nekik,kár hogy a Metallica nem figyelt fel erre. Bár gondolom ők már eltemették magukban ezt az albumot,ahogy sokan mások is. Én mondjuk azért meghallgatom az eredeti albumot is néha egyszer-kétszer,de mindenképp egy szégyenfoltja lett ez a bandának.
    Szóval íme az egész újracsinált St. Anger album aki esetleg nem hallotta még,megéri szerintem ránézni legalább egyszer:

    Folytatás...

    james001 7 éve 22

  • Az új Tankcsapda albumról pár szó

    November 22-én megjelent az új Tankcsapda anyag,a Dolgozzátok fel! című dupla cd-s album,amin a híres magyar rock zenekar dolgozott fel főleg régebbi rock számokat és a zenekartól is feldolgoztak néhány régebbi saját számot más előadók. Utóbbi nem kellett volna... Bár az újabb Tankcsapda albumok annyira nem nyűgöztek le,kíváncsian vártam mit hoznak ki ebből a korongból,mert egy-két elkapott promóból tetszett amit hallottam. Mármint abból amit a tankok csináltak,nem a másik oldalról :D
    Igazából csak azért írtam ezt a bejegyzést hogy kiírjam magamból azt a csalódottságot ami ettől az albumtól ért,legalábbis a 2-es cd-től,mert hát az valami nagyon érdekes dolog lett szerintem.

    De előbb az 1-es cd-ről is írnék egy-két szót. Szerintem ez a lemez jól sikerült,a tankok igen jól feldolgozták az együttesek dalait,olyan igazi "Tankcsapdás hangulata" lett mindegyiknek,lassabb számokból csináltak pörgőset,gyorsból pedig lassabbat. Az Ossian-tól az Ítéletnap című számot először fel se ismertem,mivel egy teljesen más számmá alakították át Lukácsék. De ettől még tetszett,ugyanúgy mint a többi is. Viszont voltak gondok a hangzással,legalábbis az első két számban alig lehet hallani a vokált,aztán már feljavul a minőség,de azért akadnak hibák még utána is. Viszont mindenképp ez a kellemes csalódás kategóriába sorolható,már csak emiatt érdemes megvenni az anyagot ha valaki Tankcsapda fan.

    Folytatás...

    james001 7 éve 18

  • Önmegsemmisítés! - Az új Metallica albumról egy vérbeli fantól

    Eljött végre a nap,hosszú 8 évet vártam már erre de itt van! Megjelent az új Metallica album,a Hardwired ...to self destruct.

    Az elmúlt napjaim folyamatos izgalomban teltek,minden percben csak a Metallica-n járt a fejem. A bemutatott 3 szám után (Hardwired,Moth Into Flame és Atlas, Rise!) pedig még jobban felpörögtem. Aztán megláttam egy oldalon egy hírt és kissé csalódott lettem: torrent oldalra már felkerült az egész album több nappal a megjelenés előtt :( De végülis rájöttem hogy ez a mai digitális világ,ha egyszer valakinek a kezébe kerül az anyag egyből tolja fel a netre... Nehéz volt de megálltam és nem hallgattam bele,mindenképp a pénteki napra akartam tartogatni az albumot,és hát itt is vagyok a 3 lemezes deluxe kiadással az asztalomon,végig is hallgatva ezt a remek alkotást.

    Megérte várni. Persze első hallgatásra kissé vegyesek voltak az érzéseim,de másodjára és harmadjára már alig tudtam abbahagyni a mosolygást. Annyira "friss" és "üdítő" lett ez az album! Death Magnetic-el az volt a legnagyobb bajom,hogy túl "hangosra" sikeredett,a keverés nem lett valami jó,a vokált sokszor elnyomják a dobok és gitárok,de itt minden klappol,James újra elővette a hangját,végre hallhatjuk énekelni is,elég csak a Dream No More vagy Halo on Fire számokat meghallgatni. Viszont úgy gondolom,hogy sokkal lassabb lett az egész album.

    Folytatás...

    james001 7 éve 15

  • Én és a Metallica

    (Elsőnek annyi,hogy ez az első blogbejegyzésem,és nem vagyok egy nyelvtani és fogalmazási mester,szóval némi hiba lehet előfordul :) Plusz muszáj volt írnom valamit a Metallica-ról,mivel se rock-al,vagy magával a bandával foglalkozó topik nincs,vagy legalábbis nem találtam itt a ph-n belül...)

    Biztosan vannak olyan emberek,akik meghallgatnak mindenféle zenét és nem csak egy műfajnál ragadnak le,de mégis hogyha megkérdezi valaki őket hogy "De amúgy ki a kedvenced,ki a number 1?" akkor egyből rávágják azt a bandát/előadót akit a legtöbbet hallgatnak. Nálam mindig is a Metallica volt így,pedig vegyesen hallgatok én is mindent: elektronikus,klasszikus vagy akár rap/hip-hop is jöhet. De mivel én a Metallica-n és úgy egyébként a rock és metál műfajon nőttem fel,ezért mindig is egy különleges helye van a szívemben ennek a bandának.

    Kb. 7-8 éves lehettem amikor rátaláltam a bandára. Ez olyan 2001-2002 környékén volt,mivel 1994-ben születtem,szóval kissé "későn" ismertem meg őket ha lehet így mondani. Nagymamám és keresztapám itt laknak a szomszédban és gyakran átjártam hozzájuk,mivel keresztapámnak sok-sok rock cd-je volt,és egyszer megláttam egy olyat hogy "Metallica - ...And Justice for All".

    Folytatás...

    james001 8 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.